| Nustiuceusernamesamipun a întrebat:

Bună, ma confrunt cu niște probleme cu gatul de câteva luni. am fost la medicul de familie, orl și alți medici însă niciunul nu m-a ajutat într un mod eficient.
Prezint o durere de gat, mai exact o usturime repetata la un interval de 1 luna - 1 luna jumătate, am luat pana acum antibiotic de 4 ori, dar unele nu aveau efect sau au avut pe o perioada scurta de timp.
Recent, mi s-a zis cum ca as avea o faringita cronica, de care scap foarte greu si aștept rezultatul la exsudatul faringian și cel nazal. mi e frica sa nu fie ceva mai grav de atat. Acum durerea a dispărut, dar revine la câteva zile din nou, fiind suportabila
Dacă ati fost puși în situatia mea, ce sfaturi sau recomandari aveti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Antibioticul este recomandat sa se administreze doar cand exista o certitudine in ceea ce priveste un microb! si doar in urma exudatului cu antibiograma, deci cu alte cuvinte nu se ia antibiotic la orice durere in gat! desi multi medici de familie sau ORL-isti prescriu antibiotice in mod frecvent netinand cont de aceste reguli explicate de mine!

ce iti pot spune eu sa faci si da rezultate pentru inflamatiile amigdalelor, este sa bei ceaiuri caldute, nu fierbinti

si sa iei 2 lingurite pe zi de miere Miere de mana
o sa vezi o ameliorare!
mierea de mana este printre cele mai bune tipuri de miere de albine in ceea ce priveste problemele in gat, tractului respirator etc
poti citi despre aceasta miere de albine aici https://www.libertatea.ro/lifestyle/ce-este-mierea-de-mana-4428279
https://prisacabarnova.ro/produs/miere-mana-960g/
https://www.honey-land.net/catalog/miere-de-mana-536008

aceasta miere costa in jur de 50-60 de lei / 1000 gr, deci este accesibila ca pret!

insa este foarte probabil ca in cazul tau, singura solutie pe viitor sa fie indepartarea amigdalelor, operatia denumita amigdalectomia, dar acest lucru trebuie sa il discuti cu un medic ORL!

4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Din pacate, daca ai fost la mai multi medici si nu i-ai dat de capat, crezi ca aici vei reusi, unde nu exista niciun medic? Asteapta rezultatul de la exudat si nu te mai speria singura, deoarece mai rau iti faci.Stresul nu ajuta niciodata la boala.Pana atunci incearca sa ramai pozitiva si fereste-te de orice iti irita gatul.Sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu exact ce usturime este.
Dacă e un reflux gastric sau nu.
Dar te va ajuta o lingurița de miere.(am vazut ca ai mai primit acest sfat)
Si ajuta mult probioticele cum ar fi varza murata.
Ceai caldut de musetel, neindulcit.
Daca sunt inflamate amigdalele poti face gargara cu apa de gura si apa oxigenata, jumate-jumate.
Dar cel mai bine cauti un doctor priceput sa-ti dea diagnosticul corect.

| ioana748 a răspuns:

Buna,
Cand apare durerea in gat, multa vitamina C orodispersabila.
Gargara cu apa cu bicarbonat.
Test de candida bucala.
Oricum, doctorul are ultimul cuvânt.
Multa sanatate,

| Simpatic a răspuns (pentru anonim_4396):

Bravo, boala de reflux adica BRGE, gastrita etc fac in asa fel incat sucul gastric sa "loveasca" amigdalele, astfel acestea vor fi mereu iritate si inflamate, in fond problema fiind in legatura cu stomacul nu cu amigdalele
Aceste lucruri ar fi trebuit sa le stapaneasca si medicii ORL, pentru ca ei in facultate nu au studiat doar ORL-ul, toti au facut si medicina generala la inceput!

uneori cauza poate fi cea adusa de tine in discutie, alteori poate sa fie chiar de natura ORL!