| Adw_Andrei_1998 a întrebat:

Ma doare maseaua ingrozitor de aseara. Mi s-a umflat intregul obraz si abia mai pot vorbi. Nu am cum sa merg la dentist, deoarece e sambata, iar maine e Pastele. Am incercat, dar nu am gasit pe nimeni la clinica. Am incercat cu norofen, algocalmin, ketonal, absolut orice. Carpe reci sau gheata am folosit la greu, dar fara niciun rezultat. Am incercat sa ma culc, dar nu pot din cauza durerii, iar acum stau pur si simplu in pat aproape plangand de durere. Am nevoie de vreun "leac babesc", incerc orice.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la o măsea/dinte ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

În localităţile mari există cabinet/clinică de Urgenţă stomatologică - mergi acolo, chiar dacă este sărbătoare!
Sau mergi la un cabinet privat - sunt şi cabinete care se ocupă de urgenţe...

Până atunci, pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.

Toate cele bune.

Sărbători Fericite!
http://i.imgur.com/t0pIB.jpg

5 răspunsuri:
| unprietenaproape a răspuns:

Ai tinut tuica?
mergi la farmacie si ia augmentin

| pufulescu a răspuns:

Medicamente si leacuri iei degeaba, ti-o spun din proprie experienta! Trece durerea poate, dar falca tot umflata este. Mergi la spitalul din localitatea unde locuiesti, la sectia Urgente sau Pediatrie daca esti minor, poate ai noroc de vreun medic care sa te ajute cu reteta de antibiotic. Dentist cauti degeaba, nu se face extractie la un dinte infectat.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut, i a ketonal.

| Adw_Andrei_1998 explică (pentru bursuc001):

Multumesc mult, sarbatori fericite si tie. Ti-am urmat sfatul si am fost la urgente, unde m-a rezolvat. Obrazul nu-mi mai e umflat, in schimb ochiul da, dar doctorul a zis ca e ceva normal, tinand cont ca tesutul meu e traumatizat.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Adw_Andrei_1998):

Hristos a înviat!

Cu plăcere happy
Mulţumesc şi eu pentru urări.

Bine că s-a rezolvat.
Sper că ţi-a prescris şi tratament cu antibiotic!
În vreo 3-4 zile ar trebui să scapi de acel abces şi inflamaţia de la ochi se va retrage...

Multă sănătate.