anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma numesc Mihaela am 13 ani, iar de ceva timp simt ca respir mai greu, fumez dar nu 1 pachet pe zi mai putin de 10 tigari, am avut pulmonita, am luat tratamentul si s-a tratat, am inceput iar sa fumez, dar mama mea spune ca asta cu respiratul este din mintea mea deoarece am mai fost la medic si acum numai am nimic, nu ma trezesc noaptea sau chestii de genu doar ca respir putin mai greu.Multumesc anticipat dar nu ma speriati va rog mult!:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Cum de iti permite mama ta sa fumezi?

Răspuns utilizator avertizat
| Live.Laugh.Love a răspuns:

Doamne... la 13 ani fumezi? ai o singura viata, nu 10! bucurate de ea. vrei la 30 de ani sa arati ca la 80? laughing. Mama ta cum de te lasa sa fumezi? lasa-te acum, daca nu, nu mai scapi niciodata de asta happy

| TeoIonela a răspuns:

Fata mealaughing lasa-te de fumat.Deci daca unchiu' meu fumeaza de la 12-13 ani si a avut taria de caracter sa se lase de fumat la 45 de ani?!? Hai ca poti si tu!

| TabooR a răspuns:

Doamne la 13 ani lasate e mai bine pentru tine si pentru sanatate sper sa te lasi succes

| MalinaH a răspuns:

Cea mai buna treaba care ai putea face este sa te lasi de fumat, esti prea tanara pentru asa ceva, oricum nu-ti face bine tigara.

| JustArmy a răspuns:

La varsta ta fumat...foarte rau. asta ar putea fi cauza pentru ingreunarea respiratiei. sau ai putea avea polipi. mai bine lasa-te de fumat daca tii la sanatatea ta. nu te gandi ca pari mai matura cu tigarea in mana. carede-ma...la varsta ta arati penibil

| Lya a răspuns:

Lasa-le in colo de tigari!
ai timp mai tarziu de ele. dar bine ar fi nici atunci.

si o tigare pe zi te poate afecta!
si daca ai mai zis ca ai si problema cu plamanii.
asta este cauza.
o sa ti se ingroase furtunasele acelea ce duc sangele la inima si o sa ai probleme si cu aceasta.nu vreau sa te sperii, dar acesta este adevarul!

si chestia cu respiratu aceasta este rezultatul ca fumezi
mai putin de 10 tigari pe zi
asta rezulta 1 pachet la 3/4 zile. ceva de genu`!

Ca sa te lasi de fumat iti recomand sa iti spui tie in gand
NU MAI FUMEZ!
asa au facut multi, desigur si eu care am fumat o tigara pentru. prima data si dupa aia mia mai trebuit dar m-am abtinut si am scapat de acest obicei pe care abia il incepusem si nu vroiam sa il continui!

Sper sa iti fie de folos raspunsul meu!
:X
Succes

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E din cauza reducerii numarului de tigari.Slabesti rezistenta organismului la tutun reducind.Mareste doza ca pina la coca nu mai este mult.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru 13 ani fumatul este foarte daunator, e si normal sa respiri mai greu, la aceasta virsta esti inca un copil, iti distrugi foarte repede organismul tau... un sfat: lasa-te de fumat chiar acum, caci peurma cind vei dori sa o faci, dar asta se va intimpla 100%, nu vei putea (din experiente reale).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La anii tai fumatul este un obicei extrem de daunator, renunta cat mai repede la tigari.Acum iti spui ca ai toata viata inainte, dar gandeste-te capoti face cancer pulmonar la 40 ani, e pacat, mare pacat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai astia...la 13 ani organismul se mai poate regenera, deci nu e mai grav daca fumezi acum sau peste 10 ani. in privinta faptului ca respiri greu e posibil sa fi devenit ceva normal pentru organism...nu ti face probleme sigur o a fie bine, fi optimista:X:*

| georgiana_5779 a răspuns:

La 13 ani?! sa fim seriosi. si eu tot 13 am... dar diferenta e ca eu am mai multa minte