| Floreenofficial a întrebat:

Mi-a cazut un dinte intreg si am gaura normal in locul acela si as dori sa stiu daca e dureros sa ti se puna/implanteze alt dinte,cat dureaza,cat costa,cam care ar fi procedura, daca v-ati pus voi sau cunoscuti. Funda garantat! Mi-e frica sa nu se intample ceva rau. sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| piti77 a răspuns:

Cel mai bine este sa mergi la dentist sa-ti faca o radiografie in primul rand.
ai doua poisibilitati.
1. daca ai noroc si ti-a ramas radacina buna,, atunci scapi mai ieftin si mai
usor. iti va extirpa nervul, va optura canalele (asta costa in jur de 150 ron) apoi iti va monta un dispozitiva metalic (max. 150 ron) dupa care iti va lua amprenta si-ti va pune un dinte nou ( un dinte din portelan este in jur de 500 ron) deci cu max. 10 mil in maxin o luna ai dintele la loc
daca insa nu mai ai radacina, iar dintii invecinati sunt buni si nu e cazul sa ii strici cea mai buna optiune este implantul.
gasesti aici foarte clar si detaliat ce presupune
http://www.romedic.ro/......re-0P12620

un implant dentar bun, cu etapele si cheltuielile poate ajunge la 1000 euro si dureaza cam jumatate de an

7 răspunsuri:
| piti77 a răspuns:

1.ti-a cazut sau ai facut extractie?
2. a cazut (adica a iestit cu tot cu radacina) sau doar s-a rupt? pentru ca dintii permanenti cad mai greu asa.pur si simplu, fara extractie.
in functie de raspunsul la intrebarile astea ai ai mult optiuni

| Floreenofficial explică (pentru piti77):

1.Mi-a cazut.
2.A iesit cu tot cu radacina cred si chiar daca ar fi radacina, ar fi putina de tot.(cred), ca se vede ceva alb, dar putin.

Multumesc pentru ajutor! Faza e urmatoarea. Dintele e cel de sus din mijlocul gurii.Cand deschid gura ca sa vorbesc se vede gaura sus in mijlocul gurii iar eu in doua saptamani incep scoala, sase luni cu gaura va fi teroare, la urma urmei e un dinte, sunt altii care au dat jos lucrari din ce am auzit. Sper ca o sa imi raspunzi. sad Cat despre sumele mentionate ...mai mult de cateva milioane nu avem... sad

| piti77 a răspuns (pentru Floreenofficial):

Stai linistita, nu este nicio nenorocire ca ai o problema cu un dinte. se poate si mai rau. eu am avut dantura varza.mi-am pus 10 dinti noi deci imagineaza-ti cate goluri aveam in gura. poate ai noroc si nu va fi nevoie de implant. oricum ar fi, primul pas este sa mergi la dentist. intereseaza-te la tine in oras, dupa cum inteleg, esti eleva. este foarte probabil sa aveti un cabinet "de stat" si poti beneficia de o reducere daca nu chiar de gratuitate pentru partea de manopera. sunt si cabinete particulare care fac reduceri pentru elevi..cat despre dinte, daca nu-ti permiti acum nu este obligatoriu sa pui portelan, un dinte din alt material poate fi si 150 ron.dar te sfatuiesc sa mergi la un dentist cat mai repede posibil ca sa evalueze situatia. daca acum ai noroc ca radacina sa fie buna, poate peste cateva luni nu va mai fi (se deterioreaza destul de repede)
iti urez mult succes

Pai ma duc cat de repede posibil si o sa intreb din start cat m-ar costa, cat dureaza pana voi avea noul dinte in gura etc.Cat despre faza cu elevul...n-am ce zice.Am mai avut de-a lungul anilor anumite probleme de sanatate si niciodata n-am primit nici cea mai mica REDUCERE.Cand mi s-a dat vreo reteta am platit 100% intotdeauna, aproape la toate consultatiile la fel, recent am avut de facut un RMN si am platit integral, deci nu ne putem baza pe asta in Romania. sad

| piti77 a răspuns (pentru Floreenofficial):

Buna din nou. vreau sa te incurajezi sa nu cumva renunti ci sa cauti, poate gasesti totusi un cabinet care sa te poata ajuta.nu se stie peste ce medic dai. unii, desi par distanti, sunt oameni cu suflet bun si chiar daca nu au un afis mare la intrare ca fac reduceri sau poti plati in rate, sunt intelegatori si te pot ajuta. trebuie sa iti iei inima in dinti si sa le spui deschis ce problema ai. eu iti spun sincer, asa am facut. la cate erau de facut n-as fi avut niciodata sau poate prea tarziu banii gramada. am vorbit cu stomatologul, m-a inteles si a fost de acord sa-i platesc in rate. pe de alta parte, acum cand cabinetele stomatologice s-au inmultit mai fac si ei compromisuri ca sa castige clienti.
Curaj, si mult succes :*