| Anna1725 a întrebat:

Mi-a prescris doctorita sa beau ceai de macese si catina.Va rog, sunt curioasa si as vreau sa stiu la ce ajuta ele.Va rog sa-mi spuneti care stie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Ceaiul de macese are o cantitate insemnata de vitamina C, este cel mai bogat in aceasta vitamina comparativ cu citricele, pe langa vitamina C mai contine flavone(sau asa numiti factori P) -adica cresc rezistenta capilara si scad permeabilitatea, utili in tratamentul edemelor si persoanelor susceptibile la capilare sparte.
Catina este foarte smechera, reuseste sa combine vitaminele hidrosolubile-vitamina C cu cele liposolubile.
este bogata in beta caroten, care in organism se metabolizeaza la vitamina A.
Sunt fructe bogate in antioxidanti, acesti antioxidanti capteaza radicalii liberi din organism si ii inactiveaza, complexeaza sau ii transforma, depinde de substante in parte.
radicalii sunt de fapt substituenti sau parti de structura ale unei substante, rezultati in urma proceselor care au loc in organism cu afect daunator asupra organelor(ficat) chiar si a pielii.
Ceaiurile sunt folosite pentru efectul vitaminizant, in imunitate scazuta, surmenaj fizic, psihic, raceli, sangerari, sangerarile gingivale sunt un semn al hipovitaminozei C.

3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Ambele sunt imunostimulatoare si antianemice, polivitaminizante. Sunt doar 3 din calitatile acestor plante.

| Anna1725 explică (pentru Abh):

Si ce alte calitati poseda?

| supermamici a răspuns:

Toate părțile arbustului de cătină conțin proprietăți uimitoare în tratarea diverselor boli. Seminţele, frunzele şi fructele conţin o cantitate impresionantă de compuşi antioxidanţi şi vitamine. Cătina conține o cantitate de vitamina C de doua ori mai mare decât măceșul și de zece ori mai mare decat citricele. De asemenea, cătina este bogată în vitamina E, carotenoizi, flavonoizi, steroli. Frunzele sunt o importantă sursă de antioxidanţi, incluzând beta carotenul (mai mult decât morcovul), vitamina E, flavonoidele, catechina, acidul elagic, acidul ferulic, acidul folic şi o concentraţie importantă de calciu, magneziu şi potasiu. Frunzele mai conţin proteine, în procent de 24%. http://www.supermamici.ro/catina/

Pentru antioxidanti este foarte buna, dar fructul goji ar fi peste, si este si usor de mancat fiind sub forma unor stafide portocalii.
http://www.supermamici.ro/fructul-goji/