| Anonima2937 a întrebat:

Buna! mi-am facut acum doua zile piercing in ureche langa cel de la nastere. a fost totul ok dupa vreo jumatate de ora nu mai simteam nimic, l am curatat cu ser fiziologic seara si dim. dar in dimineata asta am observat in jurul lui sange presupun uscat. este in regula? l am curatat cu ser. precizez ca a fost facut cu pistolul.iar serul dupa deschidere il pot tine in frigider cateva zile sau trebuie sa folosesc alt tubulet de fiecare data

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| StudentLaMedicina a răspuns:

Ideal ar fi să deschizi unul mereu. Dar nu e foc dacă îl ții o zi în plus în frigider. Găurile nu se fac cu pistolul, este periculos din mai multe motive: nu se poate steriliza cum trebuie, nu se poate nici curăța bine din cauza formei şi este şi mult mai puțin ascuțit decât un ac, iar în loc să găurească urechea, sfâşie țesutul. Data viitoare mergi la un piercer. Să accepți doar cu acul steril atunci scos din țiplă.

Acum cred că e ok cu puțin sânge. Semnele de infecție sunt înroşire, umflare şi durere. Dacă nu ai decât sângerare, nu înseamnă absolut nimic. Curăță cu ser fiziologic aşa cum faci că faci bine.

Dacă ai vreun dubiu dacă s-a infectat îmi poți scrie în privat şi îți dau numărul meu să îmi arăți poze.

7 răspunsuri:
| anjellique a răspuns:

E super ok, mie mi-a sangerat cam o saptamana dupa. E diferit de la om la om, trebuie sa il dai cu ser din ala in fiecare zi pana se vindeca

| anjellique a răspuns:

Dar de ce ti l-ai face cu pistol, este foarte neigienic si deloc sanatos

| Ocreștină a răspuns:

Ideal este sa nu porți cercei. Spovedește-te și nu mai pacatui.

| Anonima2937 explică (pentru StudentLaMedicina):

Multumesc. momentan este totul bine am curatat cu ser si totul a fost in regula. stiu ca nu era cel mai indicat pistolul, dar am aflat ca foloseste pistol fix atunci cand mi l a facut

| Anonima2937 explică (pentru Ocreștină):

Multumesc. sa l salutati pe dumnezeu si din partea mea

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru Anonima2937):

Bun, e perfect. Cel mai important e să nu fie infecție.

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru Anonima2937):

Mulțumesc mult pentru fundă.