| bluelagune a întrebat:

Buna, nici nu stiu cu ce sa incep... In primul rand, sunt un nimeni anxios si skizofrenic care nu cere ajutorul nimanui. Problema este ca am 32 ani, sunt apt de munca, cred, dar nu muncesc, am foarte multe cunostinte in calculator, am facut webdesigning, mai pe scurt, m-a pasionat calculatorul. Problema si mai mare pentru mine este ca am doar 7 clase, stiu sa citesc, sa scriu, de vorbit e mai complicat din cauza anxietatii si problemei sociale, niciodata nu mi-a placut sa cunosc oamenii, mi se pare complicat.
In ultimul timp nici nu mai ies afara, nu vreau sa fiu vazut de nimeni... M-am bagat in datorii la intretinere, lumina (pentru un salariat nu sunt datorii atat de mari dar pentru mine sunt enorm de mari) si mi-e frica de greseli, nu vreau sa calc stramb. Ma gandesc zilnic la suicide si nu vreau sa apelez la psiholog/psihiatru pentru ca nu imi permit.
De muncit nu vreau sa muncesc in orice domeniu atat timp cat nu ma pasioneaza, probabil ca ma veti critica la asta dar nu vreau sa ma imbolnavesc si mai rau. La 7 clase ale mele cu siguranta lumea vrea sa ma bage direct la salubrizare sau la spalat vase, multi chiar nu vor sa iti acorde o a 2-a sansa. Spre exemplu, am lucrat la un magazin auto ca vanzator, "boss-ul" nu era cu technologia dar ii placea sa vanda produse cu facebookul sau olx. Avea un gunoi de site cu care facea undeva la 5 comenzi pe luna, timp de jumatate de an tot i-am explicat ca ii trebuie site si ca eu sunt dispus sa ii fac ceva care sa ii aduca cel putin o comanda pe zi, aproape ca eram dispus sa ii spun ca ii fac gratuit site-ul dar pentru salariul mizer pe care mi-l oferea, m-am abtinut. Dupa ce i-am terminat siteul si a vazut ca inca din prima zi i-au venit 5 clienti noi a schimbat strategia si m-a pus la si mai multa munca fara nicio crestere salariala...
Cu siguranta nu voi primii ajutor nici de aici dar incerc ca poate existat o persoana care a trecut prin ce trec eu acum... Intrebare, voi ce ati face in situatia mea, incotro v-ati indrepta? Probabil ca multi vor spune sa imi scriu un CV si sa il depun la companii dar problema este ca nu am ce scrie in el si nici scoala necesara nu o am. Ajutor social nici vorba, nu stiu ce sunt alea, pentru mine nu a existat niciodata un ajutor de la stat si chit ca m-as incadra, nu doresc sa fiu pleava societatii.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| SydneyFunnelWeb a răspuns:

Trimite totuși scrisori de intenție de colaborare cu companii IT. Le explici situația educațională, le spui despre ce știi să faci mai bine fi le ceri să îți acorde o șansă. Dar, sub nici o formă să nu te apuci să le povestești că ai gânduri necurate prin cap. happy
Îndrăznește. Vei reuși până la urmă. Succes!

| bluelagune explică (pentru SydneyFunnelWeb):

Imi place gandirea ta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu 7 clase nici la curățenie nu te primește. Poate ai noroc la măturat de străzi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă nu vrei nici aia, nici aia, să decizi ce vrei de fapt.

| vlllaaddd a răspuns:

Salut, cum a zis si sydney, incearca sa aplici la cateva companii de it, sigur o sa iti dea vreo sansa, te vor chema acolo si te vor pune sa le arati ce stii sa faci si ai incredere ca o sa primesti un post si un salariu pe masura, trebuie doar sa stii sa faci cevawinking

| Violleta2022 a răspuns:

De ce nu te intorci la scoala sa-ti termini clasa VIII-a si apoi sa faci luceul la seral?
Fara BAC luat nu te angajezaa nimeni in It sau la computere, ci asa cum ai spus, la munca necalificata in salubrizare, constructii sau agricultura.

| Cavaler001 a răspuns:

Boss, in primul rand schimba.ti părerea despre tine. Daca nu erai puternic nu te.ai fi descurcat până acum. Eu zic sa incepi cu OLX ( servicii IT - anunț cu ce știi să faci), poți să-ți faci și un site al tauwinking
Daca.ti place domeniul fa niste cursuri de programare și vei scoate și 10.000 lei lunarwinking
(Google - python tutorial). Sunt persoane care n.au bac.ul și câștigă atât din programarewinking
Până te pui pe picioare poate ar tb să.ti iei un job comod la care sa nu te stresezi prea multwinking
Nu te mai gândi la suicid că ești puternic și ambitios. Gândește.te la ce.ti dorești de la viațawinking
Rude n.ai? Poți să mai ieși și din casa pentru mișcare, plimbări sa.ti ridici moralul și să.ti vina idei bune de pus in practica. Poate cunoști așa și o femeiewinking