| Animeforlifee9921 a întrebat:

Buna.
Nu de mult timp mi-am luat o pisica. Am vaccinat-o,deparazitat-o,tot,insa tot mai avea niste eczeme la urechi ca am fost cu ea la veterinar.
Problema e ca m-am umplut de pecingine de o saptamana si ceva (infectie cu ciuperca a pielii) si am multe pete pe corp care au inceput sa se usuce,dar inca se vad si toti ma intreaba ce am, mi-au iesit si pe fata vreo 2.
Prima intrebare: cum pot face sa imi treaca mai repede? Tin sa mentionez ca am 15 ani daca ajuta la ceva, iar pe pete dau cu o crema (nu imi amintesc denumirea) si betadina.
A 2-a intrebare: oare chiar o fi de la pisica mea? Bine,fosta pisica,acum i-am dat-o unei vecine la recomandarea veterinarului,ca cica cateva luni nu mai pot sa o iau pentru ca sunt sanse sa ma reinfectez.
Faza e ca de Halloween am dat o petrecere cu niste colegi,ei chiar s-au jucat cu pisica,dar nu au luat pecingine. Chestia e ca la liceu mai intra o pisica in clasa,ea pare ingrijita,si tot asa ceilalti colegi nu au avut vreo reactie de la ea,decat unul dintre colegii pe care i-am chemat la petrecere, cica a facut alergie imediat la ea,dar nu am apucat sa vad ce fel de bube a facut.
A si inca ceva,inclusiv vecina care imi tine pisica are pecingine si are si mama. Eu totusi cred ca pisica mea a fost purtatoare de pecingine,asa a crezut si veterinarul.
Voi ce credeti? Stiu ca pare foarte intortocheata chestia, dar vreau sa aud si parerea voastra.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Animeforlifee9921 explică:

Si eczemele pisicii de la urechi nu au legatura cu pecinginea, asta ca sa stiti.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

La dermatolog ai fost?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Dermatofitii se transmit prin contact, inclusiv de la pisici.
Tinea corporis, Tinea faciaei