| Tedydragutza13 a întrebat:

Prietena mea are o masea sparta pana an gingie si ai este frica sa se duca la dentist cu toate ca tatal ei a facut deja programare la dentist pentru un control! Ii este frica ajutati-maaaaa sa o ancurajej si spuneti-mi ce o sa ai faca! FUNDA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Lighteen a răspuns:

Spune-i ca nu o sa se intample nimic daca este doar un control, o pune doar sa deschida gura iar daca este ceva ii spui ca o sa ii anestezieze gingia si nu o sa simta nimic (in caz ca i-o scoate)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca un fruct stricat nu il cureti la timp, o sa se strice de tot.
Parerea mea sa se duca ca nu este primul si ultimu om care trece prin asa ceva.Cu cat trece timpu si nu o trateza la timp o sa aiba de suferit mai rau.Numai bine...

| MenInShadow a răspuns:

Pai am fost eu la dentist cu o masea care ma durea INGROZITOR, chiar imi venea sa o scot eu. Si la fel ca ea, mi-a fost frica sa ma duc la dentist, pana durerea a devenit atat de ingrozitoare incat trebuie sa dau cu pumnul de ceva sa-mi dea sangele ca sa uit de masea...
Ei bine, spune-i ca daca ii scoate maseaua(ceea ce este cel maibine) sa ceara anestezie cu seringa. Te doare foarte putin pe moment, cand iti face injectie, apoi iti amorteste, si simti foaaaarte putin cand iti scoate maseaua, nu e cine stie ce. Mai enervant este, ca dupa ce ti-o scoate trebuie sa manance putin, si ceva moale, un timp piure, cartofi fierti, etc, sa nu tine absolut nimic la masea, si o sa o doara vreo 2 zile unde i-a facut injectia, doar doar daca se atinge cu limba pe acolo, atat
Deci mai pe scurt, nu este mare lucru, si eu spun sa se duca, si a facut bine ca programat-o tatal ei, pentru ca face ce este bine pentru fica luiwinking

| LorryDulce a răspuns:

Deci pe moment crede ca asa este cel mai bina dar din propie experiente iti spun(si la mom actual tot umblu la dentist) tot de la asa ceva si pentru ca nu m-am dus cand a trebuit,acum dupa f multi ani am ajuns sa fiu operata si cusuta de nu stiu cate ori pentru ca totul s-a raspandit k o infectie in oase,am avut chisturi si multe altele asa ca daca va mai sta asa se ajunge la operatii, sau chiar mai rau si nu cred ca i-ar placea mai mult. Orice ii face se face cu anestezie, deci nu simte absolut nimic iar dupa aceea nu va mai fi problema. Spune-i sa se gandeasca daca vrea ca mai tarziu sa ajunga la cv mai grav.Bafta!

| HELSINK a răspuns (pentru LorryDulce):

Deci nu are de ce sa ii fie frica pentru ca de aia se duce la dentist ca o doare nu?! Si tu incurajeaz-o ca nu i se intampla nimic ii amortizeaza maseaua si pe urma eu scoate incetisor!