Phoa, cam disperat prietenul tău și totuși, ce sânge a avut în el să se riște. Să meargă la un medic dermato-venerolog să-i dea ăla ce tratament are nevoie.
Eu daca am avut inca de la 10 ani din cauza medicamentelor nu-s asa panicata dar el este
Daca nu e foarte grav, e destul un tratament local cu unguente antimicotice, un regim alimentar sanatos si respectarea unor reguli de igiena.
Candida este foarte greu de eliminat, dar cu tratament naturist poti sa o elimini si sa o tii sub control, de fiecare data cand iei antibiotice, fiecare pastila trebuind luata cu chefir, sau iaurt.
Chefirul (sau kefir) este cel mai complex si cel mai puternic probiotic natural, care omoara candida si populeaza intestinele cu bacterii sanatoase.
Imagineaza-ti cat de plina de candida esti tu, daca candida s-a inmultita atat de mult in stomacul tau, unde antibioticul a distrus bacetria sanatoasa, s-a scurg prin intestine pana in vagin. Sunt convisna ca la trezire si limba ta este alba, ca dovada a prezentei candidei.
Ei bine, kefirul luat pe stomacul gol dimineata si seara inainte de culcare, ajuta la repopularea stomacului si intestinelor cu bacterii bune, sanatoase si eliminarea candidei.
De asemenea in vagin se poate introduce un tampon cu chefir(kefir) seara la culcare si arunca dimineata. Spalaturile se fac doar la exterior cu apa calda cu bicarbonat, ca sa alcalinizeze zona si sa elimine usturimile.
Tratamnetul asta naturist este de durata, dar da rezultate foarte bune.
O alta varianta de tratament impotriva candidei este canesten tablete vaginale, care se introduc seara in vagin. Problema este ca rezolva problema dar nu indeparteaza cauza, si in scurta vreme, candida dupa intestine, se scurge din nou in vagin.
Pentru barbat sunt cateva tipuri de unguente care se dau pe organ. Mergeti la farmacie si cumparati unul din ele.
Pe toata perioada cat aveti candida nu se face sex pentru a se evita recontaminarea.
Tratamentele din farmacie pentru candida vaginala sunt foarte bune, dar trateaza doar local problema, lasand cauza sa produca mai departe candida, urmand ca in perioada scurta de vreme, sa ai din nou candidoza vaginala.
Sfatul meu este sa lupti sa elimini cauza!
Cel mai corect e sa mergi la medic pentru ca uneori e nevoie de analize ca sa va dea tratamentul cel mai bun. Daca te confrunti cu asta e de luat in serios imunitatea slabita si sa faci ceva.
Candidoza bucala nu am. Dimineata nu am trezesc cu limba alba. Dar sunt constienta ca am distrus stomacul din cauza antibioticelor. Dar candidoza mi-a reaparut doar cand am luat antibiotice, in alte conditii nu reapare. Si partenerului tot cand a administrat antibiotic a aparut
Ai facut un test de candida bucala si nu ti-a iesit?
Ma indoiesc si-ti garantez eu ca, daca candida a juns in vagin, stomacul, intetsinele si gurita sunt si ele pline.
Fa un test de candida bucala si vino maine sa-mi spui!
Testul salivei se face dimineata, INAINTE sa te speli pe dinti, sau sa bei ceva, scuipi intr-un pahar cu apa si astepti cateva minute sa vezi ce se intampla.
Ai exemplificare mai jos, in desenul asta:
http://4.bp.blogspot.com/......andida.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=X86FQBY1ZlE
https://www.youtube.com/watch?v=-H4r2UQlrXY
Antibioticele care trec din intestine in vagin... e putin cam greu de crezut. Avand in vedere ca ficatul dezactiveaza antibioticul relativ rapid.
Chefir bagat in vagin... ufff... kefirul ala are si alte bacterii. O sa iasa macel nu alta.
Candida apare in urma slabirii sau disparitiei celorlalte bacterii. Se tin in sah ca sa zic asa.
Antibioticele luate au distrus o parte din acele bacterii "bune" si a lasat loc candidei si celorlalte din specie.
Dar asta e in intestine. Si se rezolva cu probiotice si prebiotice in general. Plus te abtii de la zaharuri simple din greu (incerci sa le slabesti prin infometarea bacteriilor) - candida iubind zaharul.
Daca insa candida e in vagin... e un pic mai complicat. E o problema generala de imunitate.
Citeste beneficiile chefirului:
http://terapii100.blogspot.com.au/......iotic.html
Imi permit sa intreb: la ce nivel comunica sistemul digestiv cu vaginul?
Candida este prezenta in stomac, vagin, gurita si intestine intr-un numar restras de bacterii, care in urma tratamentelor cu atibiotice se pot multiplica, deoarece antibioticele distrug din bacteriile sanatoase, permitand candidei sa se multiplice.
Asta este altceva, insa v-ati schimbat parerea pe parcurs. Mai sus afirmati ca "Imagineaza-ti cat de plina de candida esti tu, daca candida s-a inmultita atat de mult in stomacul tau, unde antibioticul a distrus bacetria sanatoasa, s-a scurg prin intestine pana in vagin."
PS: Inca un lucru ar trebui sa va mentionez: candida albicans este de fapt o levura (adica o ciuperca/fung si NU o bacterie) care se gaseste in mod NORMAL (socant!) pe pielea si mucoasele omului (face si ea parte din flora rezidenta sau "microbiom"). Cand apar dezechilibre, exact cum ati mentionat si dvs mai sus, se inmulteste excesiv si incepe sa dea "batai de cap" prin diferite locuri.
Avand in vedere ca am fost la medicul ginecologic acum cateva lunu si nici vaginal nu mai aveam si nici antibiotice nu am mai luat nici candidoza bucala nu am. Si in vagin nu se pot introduce orice lucruri straine pentru ca nu este indicat. Prietenul meu a contactat aceasta boala de la mine dar cu un an jumatate in urma si acum a ramas si el purtator si cand are sistemul slabit se pare ca ii apare.
Buna,
Merci pentru link. Am citit.
Dar din punctul meu personal de vedere este doar o poveste de ridicare a chefirului in slavi.
Se uita insa (de fapt se trece usor peste) partea cu cazeina. Cu alergiile prezente la cazeina (de aceea vezi ca atunci cand esti racit mai bine nu bea, ceea ce este corect).
Laptele insa poate sa mai contina si alte bacterii. Ugerul vacii nu este chiar cel mai curat loc de pe pamant. Vaca mai sta si in balega, mai are si alte chestii din astea.
In plus vaca, poate sa faca infectii ale ugerului. Acele infectii vor intra direct in lapte. Bacteriile care sunt cat de cat bune si se inmultesc acolo prin fermentarea lactozei, vor forma un mediu acid numai bun si pentru restul bacteriilor din acele infectii de mai sus. Si nu sunt rare situatiile.(gandeste-te in cazul oamenilor, ei se bucura de mastita. In general stafilococul auriu care sta pe piele intra pe acolo, si trebuie sa scoti neaparat puroiul, daca vrei sa nu ajungi la operatie). Asa ca laptele pe care il folosesti s-ar putea sa aiba deja cateva pipete de puroi in el.
Iar daca vaca a primit din greu antibiotice sa creasca mai mare, ai putea avea surpriza nefericita ca niste bacterii rezistente la antibiotice sa iti cada in lapte. Iar tu, care oricum ai imunitatea violata, acele bacterii vor avea efectiv mediul propice pentru asta.
Las la o parte o serie din bolile vacii si alte virusuri ce trec usor bariera interspecie.
Sar si peste incarcatura hormonala diferita si grasimile diferite ca procentaj in laptele uman fata de cel al vacii... ca sunt in proportii mai mici si conteaza mai putin in cazul unui efect imediat.
Si las in pace raportul deficitar de calciu potasiu care face aproape imposibila asimilarea calciului in organism.
Si mai sunt cateva lucruri, dar nu e un debate pentru kefir
Nu are cum sa se SCURGA din intestine in vagin, pentru ca vaginul nu e conectat in vreun fel cu aparatul digestiv. Suntem fete/femei, ar trebui sa stim asta.