anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa nu credeti ca vreau sa slabesc sau ceva de genu, dar vreau sa imi alcatuiti un meniu sanatos si sa imi spuneti cate kcal are:*. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrA a răspuns:

In primul rand vreau sa-ti spun ca admir faptul ca faci miscare si te incurajez sa continui asa. In al dpoilea rand trebuie sa mai imputinezi mesele tip fast-food daca vrei sa discutam despre un stil de viata sanatos.
Contrar asteptarilor dulciurile si prajelile nu te vor ajuta sa te ingrasi, pentru ca atunci cand metobolismul este accelerat, ca si in cazul tau, tot surplusul de energie se consuma prin arderi.
Este foarte important sa ai o alimentatie echilibrata in cazul dietelor de ingrasare. Nu poti sa te bazezi pe ideea ca mananci mult si dezordonat si cu siguranta ca te vei ingrasa.
Pentru a creste in greutate iti recomand sa nu alegi calea cea mai la indemana de a consuma multe grasimi fara valoare nutritiva ci sa te profilezi pe o dieta echilibrata si naturala.
Eu ti-as recomanda un meniu de aprox 2500 -3500 Kcal. Calculezi kcal din alimente, uitandu-te pe ambalaj sau consultand un tabel cu valoarea nutritiva a alimentelor.
O sa iti dau un exemplu:
Mic dejun: 50 de grame miez de nuca cu sare, patru felii de paine, o banana, 20 de grame unt si doua oua fierte
Gustare: doua banane
Pranz: 200 de grame carne de vita fiarta, cu patru cartofi fierti, 20 de grame de unt, supa de legume, patru felii de paine integrala, 200 de grame compot de fructe
Gustare: un pahar cu lapte si o felie de paine
Cina: supa de pui cu fidea multa, trei felii de paine, 150 de grame de peste uscat, un pahar cu zeama de compot.
Fructe si legume crude cel putin doua gustari intre mese. Poti adauga un desert la pranz.

5 răspunsuri:
| DrA a răspuns:

Ok, iti fac eu un model de meniu sanatos,
Spune-mi ce varsta ai, inaltimea, greutatea si cam ce mananci intr-o zi normala (sunt medic)

| DeeaBlondiii a răspuns (pentru DrA):

Am 15 ani, 1, 72 cm, 52 kg.Pai de mancat...mananc cam nesanatos. dimineata nu prea apuc sa mananc ...mananc multe prajeli si fast-food`uri si mananc multe dulcuriu intre mese si seara.Dar fac si sport, adica fac dansuri.

| DrA a răspuns (pentru DeeaBlondiii):

In primul rand vreau sa-ti spun ca admir faptul ca faci miscare si te incurajez sa continui asa. In al dpoilea rand trebuie sa mai imputinezi mesele tip fast-food daca vrei sa discutam despre un stil de viata sanatos.
Contrar asteptarilor dulciurile si prajelile nu te vor ajuta sa te ingrasi, pentru ca atunci cand metobolismul este accelerat, ca si in cazul tau, tot surplusul de energie se consuma prin arderi.
Este foarte important sa ai o alimentatie echilibrata in cazul dietelor de ingrasare. Nu poti sa te bazezi pe ideea ca mananci mult si dezordonat si cu siguranta ca te vei ingrasa.
Pentru a creste in greutate iti recomand sa nu alegi calea cea mai la indemana de a consuma multe grasimi fara valoare nutritiva ci sa te profilezi pe o dieta echilibrata si naturala.
Eu ti-as recomanda un meniu de aprox 2500 -3500 Kcal. Calculezi kcal din alimente, uitandu-te pe ambalaj sau consultand un tabel cu valoarea nutritiva a alimentelor.
O sa iti dau un exemplu:
Mic dejun: 50 de grame miez de nuca cu sare, patru felii de paine, o banana, 20 de grame unt si doua oua fierte
Gustare: doua banane
Pranz: 200 de grame carne de vita fiarta, cu patru cartofi fierti, 20 de grame de unt, supa de legume, patru felii de paine integrala, 200 de grame compot de fructe
Gustare: un pahar cu lapte si o felie de paine
Cina: supa de pui cu fidea multa, trei felii de paine, 150 de grame de peste uscat, un pahar cu zeama de compot.
Fructe si legume crude cel putin doua gustari intre mese. Poti adauga un desert la pranz.

| NoChanceForUs a răspuns:

Nu stă nimeni să-ți facă așa ceva, dude.
Apucă-te și tu și sparge cantitatea de mâncare de o mănânci într-o zi în mese mai dese, gen de 5 ori pe zi.În modul ăsta organismul tău va consuma direct nutrienții,nu-i va mai pune ca „șunci", iar tu vei slăbi mâncând tot ce mâncai și înainte. Evident, efectele nu sunt vizibile în 2 zile, ci în vreo 2 luni.

| DeeaBlondiii a răspuns (pentru NoChanceForUs):

Ai inteles gresit.Eu nu am nevoie sa slabesc...chiar am nevoie sa ma ingras...da in fneoh go on.Am zis un meniu sanatos adica sa iti si placa si nici sa nu daunezewinking

| NoChanceForUs a răspuns (pentru DeeaBlondiii):

Eu ți-am zis un plan de alimentație sănătos,și efectele lui,nu metode de slăbit.(deși e și una și cealaltă)
Cât despre mâncare, să fim serioși, îți dai și tu seama ce e sănătos și ce nu.