| c0pil1n a întrebat:

Bună seara, acum 2 luni am fost operat de hernie inghinala.
Operatia are 12 cm.
Azi am observat ca din partea de sus in jos cam 8 cm e la nivel cu pielea iar restul de 4 cm e iesit putin[ o mica umflatura pe canal]
Ar trebuie sa imi fac griji?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Caro34 a răspuns:

NU ridicăm la 2 luni după o operație de 12 cm! Locul ala e tăiat! Dacă devine mai mult roșu, mergi la medic să nu fie o inflamație postoperatorie! Numai bine!

4 răspunsuri:
| bogdanxp a răspuns:

Salutare, si eu am fost operat acum 8 ani si tot asa am avut drena plus operatie de 14 cm, aceea umflatura apare cand se inflameaza dar va trece, ar fi trebuit ca medicul care te-a operat sa ti fii dat niste pastile antibiotice si ceva pentru durere stiu ca erau niste pastile micute galbene.

| Caro34 a răspuns:

Ar trebui să mergi la un control! Ai dat prea puține detalii și e greu să te ajut. Umflatura e roșie, supureaza? Apoi Ai grijă cu igiena și ridicarea de chestii grele sau eforturi mari; hernia poate reapărea! Numai bine!

| c0pil1n explică (pentru bogdanxp):

Mersi frumos

| c0pil1n explică (pentru Caro34):

E roză spre roșu dar nu foarte tare.
De igienă nu se pune problema. mai am 7 zile din 50.
Am 43 zile de cand am grijă de o nepoțică de 9 luni și mă gândesc că poate s-a imflamat cum am tot ridicat o