Ai grija mare, pentru ca poti intra intr-un cerc vicios. Pentru ca te panichezi, nu poti dormi, pentru ca nu poti dormi, apar anumite simptome (confuzie, puls marit, repiratie greoaie, transpiratii, stomac deranjat, etc, si e o intreaga lista de simptome pe care stresul le poate crea) care nu sunt cine stie ce, daca te-ai linisti total sau ai dormi bine, ar trece, iar pentru ca apar simptomele, te panichezi si mai mult, si ti se deregleaza somnul tot mai mult, si tot asa, pana ajungi chiar sa te imbolnavesti, desi acum esti sanatoasa, doar ca am unele simptome generate de panica.
Nu te mai gindi la ce iti spune corpul. Uneori e un mare mincionos ce se vrea a fi rasfatat. Te poate apuca o durere de cap din te miri ce, dar aia nu inseamna ca ai o tumoare la cap. Nu te lasa dusa de nas de el, caci tu trebuie sa il controlezi, nu el pe tine. Ca sa intelegi cit de rezistent e, si cit de minunat e in acest sens, gindeste-te ca unii au rezistat fara mincare, fara apa, fara conditii decente (in frig, in desert, pe mare. etc) timp de saptamini de zile.
Asa ca, lasa simptomele deoparte, neglijeaza-le, si vei vedea ca va reveni la normal. Panica ta nu il ajuta sa se refaca, ci mai mult rau ii face. Cred ca asta ar trebui sa intelegi inainte de orice.
Medicul meu de familie spunea de o persoana care avea toate simptomele unui cancer de piele. Dar la biopsie, analiza pentru cancer, a iesit negativ. Simptomele erau pe fond de stres serios. Medicul i-a recomandat sa scape de stres, persoana si-a schimbat viata, a renuntat la ce il stresa, si a scapat si de simptome.
Alt caz: am avut un prieten care cand se enerva il durea stomacul si era deranjat. A fost cit p-aci sa dea in ulcer. Se poate ajunge acolo din cauza stresului. Ai grija de tine!
Ai grija sa nu mori... de panica. Nu trebuie sa sune a jignire, un procent insemnat de cauze ale mortii in dezastre naturale (cutremure de exemplu), se datoreaza panicii. Adica, omul ar fi trait, dar a murit pentru ca s-a speriat.
Teama si stresul nu sunt bune. Pot face mai rau decat acea infectie ce o ai. Uite ca nu mai dormi noptile, si ai probleme acum. Inima da si ea semne de oboseala. Ii e de ajuns, frica, stres (astea omoara inima, ca o suprasolicita), nopti nedormite. Mai da-i o pauza. Incearca sa fii un pic mai optimista, nu e totul asa de grav cum pare. Viata, desi e un fir de ata uneori, e totusi foarte rezistenta, nu se moare asa usor. Iti spune unul care a trecut prin multe si inca e viu la peste 50 de ani.
Da, mă gândesc constant la asta și încerc să mă calmez, dar a început să fie foarte greu să controlez panica din cauza simptomelor mele. Mereu m-am pus devreme la somn, dar am sfârșit prin a mă trezi din cinci în cinci minute, speriată și transpirată, tremurând, la fel ca azi, și mă gândesc că nu e ceva normal și poate corpul încearcă să îmi spună că e ceva în neregulă cu el
"Mi-am făcut recent analizele TSH și FT4, și au ieșit PERFECT normale."
mamița ce zice despre astea?
Adică?
Tu intrebi niște necunoscuți, incompetenți pe tărâmul ăsta, luând de bună ce ți s-ar zice? Maică-ta ce zice de asta.
Adică pricepi acu'?
Aa, încă ceva. Tensiunea de acum 12/8, pulsul 83. Am și un tremurat super persistent în corp, ca un frison, mai ales în picioare. Deși sunt foarte obosită, acum nu pot să adorm, deoarece mă gândesc că poate face iar ceva inima peste noapte...
Știu, probabil sunt paranoia și sunt foarte panicată, dar cer păreri orientative pentru a mă mai liniști, poate a mai pățit cineva așa...
Și nu știu dacă sunt paranoică, dar mi se pare că bate ciudat/neregulat și uneori parcă doare în piept (mai mult la mișcare), dar când îmi iau tensiunea, nu arată acea avertizare că aș avea un puls neregulat.