Https://youtu.be/i0iLzriU4to?si=AQmwBDWYrAUcBIuJ
Din ce spune băiatul ăsta și ceva ce mai susțin și alții și ceva ce până și eu simt că e real și și eu mă confrunt cu anxietate, chiar un medic recent mi-a pus diagnosticul de "tulburare anxioasă" deci tind să-i dau dreptate acestui podcast.
Tipul zice că, noi oamenii cu anxietăți, trebuie să limităm accesul la entertainment și rețele sociale. Nu că ar trebui acum să trăim ca în peșteri că doar trebuie și să ne expunem chiar la un public și lume, dar nu pe rețele sociale. Deoarece acolo tindem să vedem doar "binele" celorlalți, iar asta ne face ca pe noi să ne simțit inferiori și anxioși. Și de aici toată nebunia modernă. Ba chiar mi se pare un argument extrem de plauzibil. Mai bine încercăm să ne conectăm la viața noastră, decât la a altora.
Deci începe cu tine și cu sinele tău. Ia un jurnal și scrie acolo tot ce te încearcă.
Ia-ți cărți de dezvoltare personală și sfatul meu, cu cât poți fi mai deschis să-ți lărgești orizontul cunoașterii, adică să fii open mind la a citi cărți din cât și cât mai multe domenii, cu atât mai bine pentru tine. Nu uita că era o vorbă : "Cel mai puternic om, este omul cunoscător."
Apoi nu e suficient să citești, să antrenezi mintea, fără suflet și fără trup. Așa că, eu una aș recomanda și plimbări prin aer liber sau sport. Dar dacă anxietatea ta, este și socială, recomand clar expunerea în public. Deci fă-ți mereu de ducă pe undeva. Începe cu perioadele mai neaglomerate ale zile (noapte, dimi) și cu zonele mai solitare, apoi după ce abia ai început să faci pași către exterior și să te expui, crește treptat expunerea la oameni și mulțimi.
Apoi cum spuneam, nu e suficient dă antrenezi doar corpul și mintea, trebuie să antrenezi și dexteritatea, iscuțimea, priceperea. Deci când vrei să fugi la online și s-o arzi random, la a sta și privi la viețile altora, în timp ce a ta simți că trece pe lângă tine. Ia jocuri, de preferat din cât mai multe domenii. Dacă ești băiat, poți începe cu cele cu mașini sau chiar cele cu împușcături, acele dezvoltă oarecum dexteritatea și chiar viteza ta și viteza ta de reacție la stimuli. Dacă le faci cu masură evident. Apoi poți să începi și cu jocuri mai statice, dar pline de inteligență. Cum sunt jocurile de strategii sau cele din domeniul psihologiei, IQ-ului și cele din sfera "Braingames". Te vor ajuta mult și acestea.
De asemenea încearcă prin introspecție să-ți găsești cea mai reală anxietate și frică, deși poate fi generală, e una acolo mai deep care, crede-mă te macină, identific-o și luptă-te ca fix în fața ei să te expui. Frica, anxietatea, fobia le înlăturăm, doar trecând prin ele și peste ele.
Succes!
Tzucu întreabă: