| Bailando a întrebat:

Am mai pus o intrebare legata de problema asta anterior dar vreau detalii mai multe. NU doar sa imi spuneti "bisturiul doctorului".
Aici, fara bani, nu pot afla detalii despre cum decurge o operatie. De fapt nu este o operatie, este o excizie, aparent usoara.
Este vorba despre un chist sebaceu. Am un chist sebaceu in zona interfesiera si as vrea sa stiu toate detaliile despre excizia unui chist sebaceu cu laserul cu CO2(dioxid de carbon).
In ce conditii se poate face, CUM decurge, ce se intampla in timpul ala, cat dureaza, daca doare dupa si daca este posibila o altfel de anestezie decat cea injectabila.
Nu ma deranjeaza, nu ma doare, nu nimic. Singura problema este ca supureaza, nu mult, dar iese lichid din el(sebuum) destul de des. Spre exemplu, daca stau jos, nu curge, sau curge dar foarte putin. In schimb daca am o pozitie ce il preseaza, atunci da, curge si curge mai mult.
Asa cum scrie lumea in anunturile pentru cautarea unui loc de munca, ROG SERIOZITATE!
Dau funda si tot ce vreti!
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

De durut nu doare pentru ca orice interventie chirurgicala se face sub un fel de anestezie, fie ea locala sau generala. In cazul tau o sa fie o anestezie locala. Fara bani poti sa mergi la orice spital de stat, cu trimitere de la medicul tau de familie iar interventia o sa fie gratuita.
In caz ca vrei crioterapie v-a trebui sa cauti si o clinica care si face asa ceva, cei de la dermatologie lucreaza cu crioterapie, dar nu stiu daca o sa ti-l scoata ei.
Nu stiu ce vrei sa stii mai exact... Se face o anestezie si se excizeaza acel chist, nu e mare lucru. Prin crio se ingheata si cade singur, e posibil sa fie nevoie de mai multe sedinte.

3 răspunsuri:
| Mihaelablabla a răspuns:

Numai un medic dintr-o institutie serioasa iti poate zice cu exactitate despre ce este vorba.

| Bailando explică (pentru CuriousStuff):

Criogenarea se face fara anestezie? În ce consta?

| CuriousStuff a răspuns (pentru Bailando):

Depinde, dar se poate face si fara anestezie, pentru ca nu doare.
Exista mai multe substante cu care se poate face, in mare, se ia acea substanta extrem de rece si se tine fix pe chist pana il ingheata. Prin inghetare tesutul moare si poate fi extras. De obicei nu lasa cicatrice, nu doare si recuperarea e extrem de usoara. Dar depinde foarte mult de caz. Depinde de chist, cat e de profund sau superficial, cat e de mare, nu stiu nici daca se face crioterapie pentru chist.