Pe acest site:
http://forum.softpedia.com/topic/118433-unghii-incarnate/page__st__306
un user a scris asta:
"M-a chinuit o unghie vreo 7 ani, pana am aplicat metoda asta si am scapat. Si la celalalt picior incepea sa ma doara si am rezolvat-o si pe aia, preventiv:D Ca o aditie eu am bagat sub unghie o bucatica de servetel de hartie ca sa o impinga in sus. Dupa cateva saptamani de cand am pilit-o prima data (de fapt am raschetat-o cu un cutter:)) ) coltul ala care m-a chinuit aproape 10 ani a iesi de sub pliul acela de carne care a crescut de-a lungul timpului peste unghie. Acum tin hartie sub el pana mai creste unghia si trece complet peste carnea aia care e in plus si am scapat :D. Nu stiu de unde stii metoda asta dar e foarte buna.
Ca o concluzie, va recomand sa incercati asta inainte sa mergeti la operatie. "
Poate merge si la tine :)
Da' de incaltat... cu ce te incalti? Ce provoaca treaba asta? Intotdeauna exista un motiv...
Si eu am aceeasi problema, dar am observat ca vara imi trece.
Incearca sa umbli cat mai deschis, adica cu sandale.
Unghia nu mai trebuie taiata rotund adica si la colturi.
Daca poti lasa coltul sa iasa pentru a avea o forma buna pentru totdeauna.
Nu rezolvi nimic cu chirurgia, chiar inrautatesti.
Daca ai nelamuriri contacteaza-ma pe skype: sebi.bara
Si eu am avut unghia mare incarnata si am dat cu o crema de la farnacia veterinara se numeste Mibazon pe mine m-a ajutat!
Hmmm... ai piciorul lat si e greu sa gasesti incaltaminte ca lumea? Si eu cind e sezonul cald port doar sandale, ma simt mult mai bine fara sosete. In perioada rece iti recomand sa incerci bocanci/pantofi de protectie. De-aia cu botul securizat cu kevlar/otel. Nu sint neaparat foarte scumpi (e o firma din Suceava care face asa ceva, Otter mi se pare ca e brandul sub care se comercializeaza) - sub 200 RON de regula, insa foarte durabili si destul de comozi. Ca nu arata foarte fashion, asta e partea a doua...;) Cam ceva in genul asta - http://echipamente-protectie.adonisgrup.ro/......rnado.html
Vlalslsl întreabă: