| Cci23 a întrebat:

Buna seara, am si eu intrebare, in urma analizelor la sange si ficat am urmatoarele rezultate trigliceride2.68g/l 3. 03mmol/L
Transaminaze asat 55ui/l
Transamjnaze alat 115ui/l
Gamma glutamyl 99ui/l
Am inteles in urma unui ecografii ca am ficatul inflamat (am baut cam mult in ultima vreme de timp) ce doresc daca imi poate interpetra cineva acele valori cat de grav ar fi ...si daca stiti vreo detexofiere naturala pentru ficat si a reduce inflamatia! Mentionez ca sunt in Franta si nu am prea inteles ce spun doctorii! Si distantele pe eco sunt in mm si nu inteleg parte dreapta in doua poze unde e asa 149.9mm si 109.5mm
Iar partea stanga tot doua poze si e asa 162.7mm si 105.8mm
Va multumesc pentru raspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| gratargratar a răspuns:

Toate analizele indica faptul ca ficatul este bolnav.
Ai trigliceridele marite (normalul este sub 1, 5 g/L), iar tu ai aproape dublu. Trigliceridele in exces sunt preluate de ficat si impachetate in particule numite VLDL, care apoi ajung la muschi si la tesutul adipos. Daca ficatul nu functioneaza cum trebuie, atunci ele raman in sange.

ALAT si ASAT sunt doua transaminaze care catalizeaza transformarea cetoacizilor in aminoacizi (alanina si aspartat) care intra apoi in anumite cicluri metabolice. ALAT este specific ficatului. Nivelul normal este 4-36 Ui/L, iar tu ai 115. Asta iarasi indica leziuni la nivelul ficatului/necroza/inflamatie.

Gamma glutamyl este o enzima ce se gaseste de asemenea in ficat, si care are mai multe roluri, intre ele fiind si cel al detoxifierii ficatului (impotriva alcoolului, a medicamentelor samd.). Nivelul normal este 9-48 Ui/L, iar tu ai 99.

Francezii ti-au identificat problema la ficat, si s-au dus pe analize tintite, care au confirmat problema.

Ficatul se poate autoregenera daca te opresti din baut. Altfel, situatia se poate agrava, iar insuficienta hepatica poate duce rapid la probleme cu alte organe, pentru ca ficatul este un organ FOARTE important in organism. Probabil ai deja probleme serioase de digestie.

Nu stiu medicamente pentru a ajuta procesul de regenerare, si chiar daca ti-as spune nu le-ai putea lua decat pe reteta. De ce nu te duci la ei sa-ti dea si tratament? E clar ca oamenii stiu ce fac...
Poti incerca si cu produse naturiste, dar trebuie urmarita evolutia indeaproape - adica repetate analizele pentru a vedea daca au eficienta.

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Un prim pas este sa lasi bautura, probabil ai baut mult si ti-a lezat ficatul, putini stiu ca si daca faci efort de exemplu mult si faci analize la ficat transaminazele vor iesi marite.
In perioada asta numai bea iar ca medicamnet singurul si cel mai bun este silimarina, cauta-l in farmacii il gasesti oriunde si in franta si in Romania in orice tara, este un extras natural care reface ficatul dovedit stiintific.
Aceste capsule se iau 1-2 pe zi, recomand sa iei un produs mai scump care contine o doza mare de silimarina!

| Cci23 explică (pentru gratargratar):

Multumesc mult asa am sa fac! Am deja 2 sapt si cv in care am oprit bautul si iau 4 pastile de liv52 pe zi, am adaugat in fiecare dimineata un shake facut in casa de sfecla kiwi si lamaie, in data de 8 se va face o luna de zile de la prima analiza si o voi avea pe a doua analiza la sange! Nu am probleme cu digestia! Eu sper ca nu am oprit acest viciu prea tarziu si sa fi ajuns la complicatii grave! Multa sanatate

| Cci23 explică (pentru Simpatic):

Multumesc mult astazi am sa merg sa caut silimarina!

| Simpatic a răspuns (pentru Cci23):

Cu placere!

| gratargratar a răspuns (pentru Cci23):

Ficatul are capacitate de autoregenerare, spre deosebire de alte organe.
Intr-adevar, se pare ca silimarina poate fi de ajutor. Am gasit studii (The American Journal of Gastroenterology) care confirma efectele benefice ale silimarinei asupra ficatului, in special asupra grabirii procesului de regenerare.

In summary, silymarin has been used for the treatment of
liver diseases for centuries. It may be effective in improving
the clinical courses of both acute and chronic viral, drug-,
and toxin-induced and alcoholic hepatitis.
(https://doi.org/10.1016/S0002-9270(97)00082-8)

Asta nu inseamna ca nu poate aparea reactii adverse in procesul de metabolizare (ma refer la dureri de stomac, diaree s-a.). Dar merita incercat, e un remediu foarte vechi.