| StefanescuDaniel a întrebat:

Buna seara! Am si eu o intrebare dar va rog frumos sa imi spuneti adevarul fara retineri, chiar fara nici o retinere,fara nici cea mai mica retinere! De cam/vreo/circa doua luni am o problema care s-a agravat de-a lungul timpului. Am avut o bronsita din cauza fumatului si de acolo din cauza ca nu pot respira bine am inceput sa fac atacuri de panica. Iar de acolo am ramas cu un fel de sechele ca sa zic asa,sa fiu mai explicit, chiar daca bronsita mi s-a vindecat am inceput sa scriu orice gand pe telefon, pe foaie, sau oriunde apuc sa scriu de frica sa nu uit, fiindca daca uit un cuvant, sau ceva la care m-am gandit, sau ceva ce am vazut un numar de inmatriculare de la o masina vazuta din greseala pe strada, sau firma scrisa pe imbracamintea cuiva de pe strada indiferent ca e de pe adidasi,papuci,pantaloni,tricou sau ce o fii atunci simt ca creierul meu o ia razna si ma chinuie pana nu imi aduc aminte ceea ce am uitat pe moment. Spuneti-mi va rog frumos fara retinere daca exista tratament pentru asa ceva si daca se poate scapa de tot de atacurile de panica si de aceasta chestie compulsiv obsesiva ca sa o numesc asa (cea cu scrisul in ideea mea ca as uita de frica sa nu patesc ceva). Si vreau sa ajung din nou sanatos cum am fost odata, sa redevin baiatul destept si sanatos care am fost inainte. Precizez ca am facut foarte multa scoala la viata mea am studiat foarte mult si am avut si studioul meu am creat piese pentru unele vedete si nu vreau sa ajung la spitalul de psihiatrie internat sau la nebuni, Fereasca Dumnezeu de Sus din Ceruri! Amin Amin Amin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Bronsita NU este din cauza fumatului, ci din cauza unei raceli netratate care se poate complica si duce la pneumonie sau fibrozarea plamanilor. Probelma se rezolva dupa tratament serios si de lunga durata 3-6 luni la un medic de plamani.

Atacurile de panica - sunt probleme psihice care se rezolva la un psihiatru cu medicatie adecvata.
Dupa descrierea facuta se pare ca tu ai deja paranoia, odata ce ai anumite fixatii si obsesii... deci boala ta a evoluat si crede-ma, daca nu mergi de urgenta la un psihiatru, poti ajunge schitofrenic sau mai rau.

sanatate multa!

| StefanescuDaniel explică (pentru Violleta2022):

Buna! Iti multumesc frumos pentru raspunsul tau. Psihiatru am deja si mi-a prescris un medicament numit Rivotril 0, 5 mg. Problema este ca este un medicament foarte greu de procurat si se da doar pe o reteta verde cu 3 foi cum zic ei doctorii si farmacistii. Acum Joi si Vineri am fost la doamna doctor iar Joi era grabita ca sa zic asa si nu a avut timp sa imi scrie alta reteta iar Vineri nu stiam ca nu vine deloc ca e libera si uite asa a venit weekend-ul zilele de Sambata si Duminica si mie mi-a ajuns doar pana Vineri ceea ce am avut prescris de ea de doamna doctor. Si am simtit cum simptomele incep din nou sa apara fara medicamentatia adecvata. Norocul meu a fost ca m-am dus ieri impreuna cu Mama si Logodnica mea pana la spital la camera de garda si am primit acolo o pastila de 2 mg Rivotril care a zis doamna doctor de acolo sa o impart in 4. Iar acum fug /merg degraba la doamna doctor la care merg de obicei ca sa imi scrie reteta si sper sa ma primeasca fara programare.Doamne ajuta. Amin!

| Violleta2022 a răspuns (pentru StefanescuDaniel):

Cere medicament similar care se gaseste in Romania, ca nu se poate sa stai fara medicatie.

Sanatate multa!

| VoidEternal a răspuns:

Nu pare genul de afectiune care se trateaza fara medicamentatie, deci cred ca trebuie sa ai grija si sa fii responsabil in administrare, vizite la medic, urmarea tratamentului in mod strict.

Poate ca te-ar ajuta sa petreci o perioada undeva la tara, departe de lume, sa te linistesti, sa stai in natura, sa-ti iei cumva un an sabatic, daca iti permiti.

| trophin a răspuns:

Salut nene. Aici nu este psihologi sau pediatri. Dacă scrii ca ești asa "deștept" nu cred ca ai ce cauta aici. Și sincer nu te cunoaște cineva. Atunci când compui și cânți la doua corzi în subteran, tragi aurolac, te faci de unul singur compozitor de succes, pentru ca asa visezi cu ochii deschiși, pana adormi și ești inconștient