anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara, am si eu o problema, am fost diagnosticata cu vaginita bacteriana, iau ovule cervugid, metronidazol si fluconazol, dar de 2 zile am un gust acru in gura. Ficatul, bila? Ce poate fi? Am cumpărat farcovit e bun?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Tudorioana a răspuns (pentru VeraTPU):

Am luat si un fiobilin astăzi, de luni țin tratamentul acesta cu fluconazol doar in ziua respectiva, metronidazol 2 pastile odata dimineata, 2 seara, si cate un ovul seara.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Metronidazolul are printre reactiile adverse aparitia unui gust metalic, neplacut. fara legatura cu toxicitatea hepatica. farcovit este un complex de fosfolipide si vitamine din grupul B. Nu are relevanta in problema ta, fiindca nu influenteaza aceasta reactie adversa a metronidazolului.

| Tudorioana a răspuns (pentru Brigaela):

Si mai pot continua pana duminica?

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Tudorioana):

Da, este o reactie adversa neplacuta dar lipsita de pericole. Pur si simplu, concentratia acestui medicament in sange stimuleaza terminatiile nervoase care reprezinta receptori de gust.

| Tudorioana a răspuns (pentru Brigaela):

Am uitat sa precizez ca am mai multă saliva

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Tudorioana):

Da, si asta este normal. Tu nu ai citit suficient de bine prospectele cred, e bine sa le mai recitesti, cu maxima atentie de 3-4 ori pentru a retine mai bine informatiile esenntiale si a nu te speria degeaba