Pentru siriusblack: Nici atat nu ai invatat ca prin fierbere alcoolul se evapora? Aici nu este vorba ca fierbi tuica la cazan a doua oara. Depinde cat o fierbi. Daca fierbe mai mult, alcoolul se evapora si ramane apa.
Corect. Fiind o substanță volatilă, alcoolul începe să se evapore chiar și înainte de a atinge punctul de fierbere. Dar, pentru unii "e grele de știut" chestiile astea.
Eu pariez pe țuica fiartă. Am și palincă acasă, dar n-am fiert-o vreodată. Mai degrabă o bag la rece.
Un pahar de tuica inainte de mancare este benefic pentru stomac, deoarece il dezinfecteaza, anuleaza hiperaciditatea. De asemenea arde grasimile. A se vedea de ce ardelenii consuma tuica de 50-60 de grade.
Un pahar de vin este si el bun pentru sanatate.
Tuica bauta moderat nu este benefica decat pentru cel care o vinde,pentru sanatate nici pomeneala.
Primu lucru care lucreaza din greu sa poata filtra tuica aia este ficatu,adica band tuica dai de lucru mai mult la ficat. Daca ai auzit oamenii care face ciroza is in general ala care beau tarii si asa zilnic,deci te duci de suflet
Daca bei moderat tuica sau palinca,ori arice disliat facut de om acasa nu-i bun,pentru ca nu stii ce bei,doara daca faci tu si doar daca stii ce faci.
Am obsev ca multi care fac distilate acasa nu elimina alcolul metilic, daca le spui, te ia la fuga, pai cum sa arunc ala ca ala e taria cea mai mare zic unia
Deci daca bei moderat sau zilnic si din astea la plesneala risti sa orbesti, apoi sa de duci de suflet cu capu, bine ca dureaza ceva ani, dar afecteaza sanatatea.
Asa ca mai bun bea un pahar de vin, ala nu conteaza unde este facut acasa sau cumparat nu are ceti dauna.
Palinca este de Maramures, asa scrie pe ea, cumparata de la penny; sau nu conteaza de unde o cumpar ca dauneaza?
Aia din comert este buna,adica este alcool etilic.
Oamenii acasa cand fac tuica si alte genu asta nu separa ce iese, baga la gramada, ceea ce nu este bine deloc.
Cand faci un distilat ce pui tu acolo prune, ori alte materiale, orice contine alcool etilic, dar si metilic.
Alcoolul metilic se evapora de la stiu si eu cate grade pana la 70 de grade caldura din materialul ce il distilezi.
Deci tot ce iese pe teava aia pana in 70 de grade caldura din cazan se arunca, asta daca faci distilat acasa.
La cei care comercializeaza alcolul ala metilic il pastreaza sil vand ca alcool sanitar sau ce frectie se mai face din el.
Dupa 70 de grade din interiorul cazanului incepe sa iasa alcolol asta cei bun de baut.
Cam asta e in mare,asta voiam sa arat ca multi oameni pastreaza tot ce iese inclsiv fruntea cum zic ei,care este de fapt alcol metilic, adica daca ai bea alcool metilic ai putea sa mori, iti ataca nervu optic, adica ochii, apoi creierul si ala esti.
Bine oameni nu mor pentru ca nu beau alcol metilic curat, dar cei carea beau tuica la care sa pastrat fruntea acolo la un loc siguri sanatosi nu-s.
Daca bei asa din an in paste e ok.Sau stiu si eu un paharut pe zi.
Invers dude, INVERS
alcoolul fiert se evapora, si cum distilarea se bazeaza pe faptul ca alcool-ul se evapora mai repede decat apa, prin fierbere se pierde mai mult alcool decat apa, deci nu devine mai tare ci invers
Nu este adevărat că pierde din grade odată cu fierberea. O țuică fiartă are mai multe grade decât una " rece ". Până și procesul de fabricarea a pălincii se bazează pe fierbere și evaporarea unei cantități de alcool pentru a deveni mai tare. Din țuică se face palincă tot prin fierbere.
Alcoolul, tutunul si cafeaua nu sunt nicidecum ingaduite pentru ca sunt sanatoase; ci ele sunt comercializate, deoarece aceste placeri ale oamenilor aduc bani in visteria guvernelor.
Lol, dude, lasa-te de sportul asta, ca nu ii faci fata:
https://www.mediafax.ro/......u-15903238
"4. Alcoolul se evaporă în întregime în timpul gătitului – fals După câteva minute de fierbere, în mâncare rămâne cel puţin 85% din cantitatea de alcool adăugată; după o oră, în mâncare rămâne circa 25% alcool, iar după 3 ore, doar 5%. Aşadar, dacă aromatizezi o bucată de friptură cu alcool fin, ţine cont că abia după 3 ore de gătit va dispărea aproape de tot acea cantitate, aşa că evită să urci la volan dacă nu o găteşti un timp îndelungat."
daca nici asta nu te convinge, atunci poti sa crezi ce vrei, e viata ta... succes!
Prietene, eu nu stau să mă contrazic cu tine că este penibil ceea ce spui. Am 4 hectare de livadă, anual fac câteva sute de litri de țuică și alte câteva zeci de palincă, pe mine nu mă aburești tu cu articole de pe internet scrise de niște unii care știu tot la fel de mult cât știi și tu. Naiba habar nu aveți ce vorbiți dar vă place să vă mai dați și deștepți unii din voi. Lasă gătitul cu alcool că noi vorbeam de țuică și palincă fiartă. O țuică fiartă este mai tare decât una "rece" adică are mai multe grade. După logica ta alcoolul în general nici nu ar trebui să existe că se evapora tot prin fierbere. Vai de capul tău, rămâi la iaurt și lasă-te de sportul ăsta.