| Livia110 a întrebat:

Bună seara! As vrea sa va spun problema mea și sa îmi dati câteva sfaturi sau ce v-a ajutat pe voi. Am 20 de ani am 1.64 înălțime, problema este ca nu reușesc deloc sa iau în greutate. Am 45 de kg pentru mine este foarte puțin și nu sunt mulțumită deloc de corpul meu. Am fost și am făcut toate analizele totul este ok, am luat 2 luni vitamine VITAMAX Și degeaba... chiar nu știu ce sa mai încerc mănânc de toate și la orice ora nimic nu funcționează

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ceea ce trebuie sa faci este sa cresti cantitatea de mancare din farfurie, ca vitaminele nu te ingrasa, doar intaresc sistemul imunitar.
Totul functioneaza si vei lua in greutate numai daca iti pui in farfurie cel putin 1000 de calorii la fiecare masa pe care o mananci si trebuie sa fie cel putin 3 mese principale pe zi, adica sa mananci minim 3000 de claorii pe zi ca sa asimilezi greutate.

| Davinna a răspuns:

Ai facut si analizele pentru glanda tiroida? In cazul in care ai avea o hipertiroidie ar putea afecta luarea in greutate. In cazul unei hipertiroidii (glanda secreta prea multi hormoni) atunci metabolismul se accelereaza si poti sa mananci oricat, orice ca nu se depune. Daca totul e bine din punctul asta de vedere, iti recomand sa mergi la sala de sport si sa iei legatura cu un antrenor de acolo caruia sa ii spui dorinta ta. El te va ajuta si te va indruma cu exercitiile necesare. Pe langa faptul ca vei lua in greutate, iti vei creste si masa musculara si tonusul muscular. Plus ca o sa iti schimbe viata.

| Tcrinaaaaa a răspuns:

Problema asta o am avut-o și eu, mi-am făcut tot felul de analize chiar și la glanda tiroida, este vorba de acidul gastric avem arderea bună! Eu am luat ganer de îngrășare și am făcut sport acasă 3 zile pe săptămână intr-o luna am luat 2 kg!

| MarianWLF a răspuns:

Depinde ce inseamna cand spui ca vrei sa te ingrasi, nu uita ca acumularea de grasime nu are beneficii pentru sanatate, nici estetice, nu ai nevoie sa te ingrasi, ai nevoie de sport, muschiul da forma frumoasa a corpului, nu grasimea, ai nevoie sa incepi prin a avea o dieta bogata in proteine si antrenament cu greutati pentru a-ti dezvolta musculatura, iti las aici un exemplu sa vezi la ce ma refer :
https://imgur.com/nl0XGYd
Poti vedea din imagine ca fata respectiva nu a acumulat grasime, in schimb si-a dezvoltat musculatura si a ajuns la rezultate superbe, nu se va intampla peste noapte dar daca incepi sa muncesti intr-un an de zile diferenta va fi imensa, in 2 ani cel mai probabil toate privirile vor fii dupa tine, deci lasa vitaminele ca nu te ajuta, chiar daca vitaminele si-ar face efectul ce folos sa iei in greutate facand burta si acumuland celulita pe picioare.
Ai nevoie de 2g de proteina per kg corp, asta inseamna minim 90g de proteina pe zi, aceasta proteina o iei din carne slaba, pui, curcan, peste, fructe de mare, vita, un exemplu ar fi sa luam pieptul de pui care e top in meniul oricarui sportiv, la 45kg ai nevoie sa mananci 400g de piept de pui pe zi alaturi de carbohidrati sanatosi desigur, cartof fiert, legume, naut, fasole, porumb, asta alaturi de antrenamentul de forta care e sfant, e cea mai sanatoasa si benefica varianta la care poti apela.

| MarianWLF a răspuns (pentru Tcrinaaaaa):

Buna, si in cazul tau la fel, citeste te rog raspunsul pe care l-am lasat mai jos, poate iti este de folos.