| maphiotul a întrebat:

Buna seara.
Cei care va roadeti unghiile ce simtiti si de ce o faceti?
Sunteti care le-ati ros mai multi ani si ati reusit sa scapati de viciu?
Daca da, cum?
Mersi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
22 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Aveam o colega asa. Profesorul de istorie (Protopopescu - un profesor deosebit de bine pregatit) i-a spus ca doar neamurile proaste si retardatii isi mananca unghiile. Din acel moment colega mea a scapat de obicei. laughing

| maphiotul explică (pentru Salontanul):

Hmm...il contrazic 100%.
Cunosc o persoana super inteligentă care o face de cand era copil si chiar si in ziua de azi.

| Salontanul a răspuns (pentru maphiotul):

E! Omul a fost ironic si s-a prins de ea. Oricum, obiceiul este unul de care anumiti indivizi nici nu-si dau seama ca-l au. Copilul poate sa-si roada unghiile din mai multe motive – curiozitate, plictiseala, ameliorarea stresului, obicei sau imitatie. Daca nu este combatut in copilarie ramane cu obiceiul si la maturitate. Majoritatea parintilor nu stiu cum sa gestioneze aceste situatii si de aia gaseti maturi care-si rod unghiile, se scobesc in nas, fac gesturi largi cand vorbesc, etc. La generatiile din anii mei ne mai dadeau invatatorii cu rigla peste mana. Astazi nici parintii n-au voie sa-i atinga pe copii, dar nici nu sunt educati sa stie sa gestioneze asemenea obiceiuri.

| maphiotul explică (pentru Salontanul):

Pe mine ma ajuta sa ma concentrez csnd ma gandesc la ceva chestii mai intens, sau cand sunt stresat.
O fac de cand am fost copil, nu mai stiu exact...
Si sunt sigur ca prin nici o metoda nu as putea scăpa sad
Am mare ambitie, m-am lasat de fumat, bautura...
Dar cu rosu' e altceva laughing

| maphiotul explică (pentru dullcat):

Sorry,astept raspunsuri de la cei in cauză, nu copy-paste.

| dullcat a răspuns (pentru maphiotul):

Am fost o persoana in cauza, aveam acest obicei cand eram mica.Dar din moment ce ignori ce scriu, am zis ca e mai simplu sa dau copy paste.

Nu ignor in 99% din cazuri, probabil ai observat laughing

Probabil m-ai enervat cu ceva...si ca sa nu vorbesc urât te-am ignorat happy
Fii bucuroasa ca ai intrat in top, topul
celor 1% laughing
Glumesc happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De obicei rosul unghiilor este la baza un mecanism de self-soothing. Adica de autolinistire.

Nu doar ca prin dusul degetului la gura ne amintim de cum eram alaptati (ceea ce e un impuls inconstient), dar este si o actiune repetata, precum miscarea repetata a piciorului sau lovirea repetata a pixului de birou. Aceste miscari repetitive ne ajuta creierul sa se relinisteasca sau sa faca timpul sa treaca mai repete.

Cam asta ar fi explicatia mai stiintifica.
Si eu mi-am ros unghiile.
Mai ales cand eram copil (5-12 ani).
Dar cu timpul m-am dezobisnuit. Nu mai stiu sigur cum.
Imi amintesc ca mi-am dat odata cu oja, iar atunci cand imi rodeam unghiile involuntar, imi stricam oja.
Cred ca cam asa m-am dezobisnuit

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am încercat. Dar cei care practica recomand sa își roada și pe alea de la picioare. Bon appétit.

| maphiotul explică (pentru anonim_4396):

Buna ideelaughing
Trebuie sa mai lucru la flexibilitatehappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O prostie totala, de 7 ani continuu,m-am luat după tata dracu m-a pus,le rod s i câteodată prea adânc de ma dor degetele adică colturile unghiei,inestetice as ***, de câteva ori am avut tentative sa nu le rod și chiar crescuseră puțin, nu ma tine doar vreo luna, odată ce începi nu te mai oprești, nu înțeleg nici eu de ce îmi tot vine sa le rod.winking

| simplaexistenta a răspuns:

E un tic.
P.S
Arata oribil unghiile

| DonMoldo a răspuns:

E mai mult un tic asta la fel si cu picsurile la scoala mereu rodeam la ele in ora laughing scapi doar daca vrei tu nu e un remediu anume.

| maphiotul explică (pentru DonMoldo):

,,scapi doar daca vrei tu"
O zici pentru ca nu esti in situatie si crezi ca e ușor laughing

| DonMoldo a răspuns (pentru maphiotul):

Sunt anumite lacuri pentru unghii care au un gust oribil.Te dai si cand vrei sa-ti rozi unghiile n-o sa mai reusesti.

| maphiotul explică (pentru DonMoldo):

1000% nu e eficient la mine laughing
Ma cunosc...

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare