Aveam o colega asa. Profesorul de istorie (Protopopescu - un profesor deosebit de bine pregatit) i-a spus ca doar neamurile proaste si retardatii isi mananca unghiile. Din acel moment colega mea a scapat de obicei.
Hmm...il contrazic 100%.
Cunosc o persoana super inteligentă care o face de cand era copil si chiar si in ziua de azi.
E mai mult un tic asta la fel si cu picsurile la scoala mereu rodeam la ele in ora scapi doar daca vrei tu nu e un remediu anume.
E! Omul a fost ironic si s-a prins de ea. Oricum, obiceiul este unul de care anumiti indivizi nici nu-si dau seama ca-l au. Copilul poate sa-si roada unghiile din mai multe motive – curiozitate, plictiseala, ameliorarea stresului, obicei sau imitatie. Daca nu este combatut in copilarie ramane cu obiceiul si la maturitate. Majoritatea parintilor nu stiu cum sa gestioneze aceste situatii si de aia gaseti maturi care-si rod unghiile, se scobesc in nas, fac gesturi largi cand vorbesc, etc. La generatiile din anii mei ne mai dadeau invatatorii cu rigla peste mana. Astazi nici parintii n-au voie sa-i atinga pe copii, dar nici nu sunt educati sa stie sa gestioneze asemenea obiceiuri.
Pe mine ma ajuta sa ma concentrez csnd ma gandesc la ceva chestii mai intens, sau cand sunt stresat.
O fac de cand am fost copil, nu mai stiu exact...
Si sunt sigur ca prin nici o metoda nu as putea scăpa
Am mare ambitie, m-am lasat de fumat, bautura...
Dar cu rosu' e altceva
De obicei rosul unghiilor este la baza un mecanism de self-soothing. Adica de autolinistire.
Nu doar ca prin dusul degetului la gura ne amintim de cum eram alaptati (ceea ce e un impuls inconstient), dar este si o actiune repetata, precum miscarea repetata a piciorului sau lovirea repetata a pixului de birou. Aceste miscari repetitive ne ajuta creierul sa se relinisteasca sau sa faca timpul sa treaca mai repete.
Cam asta ar fi explicatia mai stiintifica.
Si eu mi-am ros unghiile.
Mai ales cand eram copil (5-12 ani).
Dar cu timpul m-am dezobisnuit. Nu mai stiu sigur cum.
Imi amintesc ca mi-am dat odata cu oja, iar atunci cand imi rodeam unghiile involuntar, imi stricam oja.
Cred ca cam asa m-am dezobisnuit
E ultimul tău comentariu si cel mai prost din parcare.
Adios, dispari
O prostie totala, de 7 ani continuu,m-am luat după tata dracu m-a pus,le rod s i câteodată prea adânc de ma dor degetele adică colturile unghiei,inestetice as ***, de câteva ori am avut tentative sa nu le rod și chiar crescuseră puțin, nu ma tine doar vreo luna, odată ce începi nu te mai oprești, nu înțeleg nici eu de ce îmi tot vine sa le rod.
XmimiX întreabă: