Lucrurile ne folosite se mai defectează și de stat ca o mașină bună pe care o lași să facă păienjeni în parcare
Un chist este o zonă asemănătoare unui buzunar, în interiorul țesutului, care în mod normal nu este acolo. Poate fi umplut cu lichid, sânge, țesut, păr, os, un corp străin etc. Dacă este umplut cu puroi, devine un abces. Chisturile pot apărea oriunde pe sau în corpul dumneavoastră.
De ce se formează chisturile? Unele dintre celulele din stratul superior al pielii produc cheratina, o proteină care conferă pielii rezistență și flexibilitate. În mod normal, aceste celule se deplasează la suprafața pielii pe măsură ce încep să moară, astfel încât să poată fi eliminate. Dar celulele se deplasează uneori mai adânc în piele și se înmulțesc, formând un sac.
De ce miros chisturile?
Materialul din chist este adesea brânzos, gras sau uleios. Materialul poate fi gros (cum ar fi brânza de vaci) sau lichid. Zona din jurul chistului poate mirosi urât. Dacă chistul se deschide, materialul din interior miroase deseori urât.
Chisturile au puroi?
Ce este un chist? Chisturile sunt saci sau cavități pline cu lichid sau puroi. Ele pot apărea pe piele sau oriunde în interiorul corpului. Unele tipuri comune sunt chistul brutar (în spatele genunchiului), chistul sebaceu (sub piele) și chistul ganglionar (de-a lungul tendoanelor sau articulațiilor încheieturilor, mâinilor sau picioarelor)
Pot să înfig un ac într-un chist sebaceu?
O altă opțiune de drenaj pentru combaterea chisturilor sebacee include aspirația cu ac fin. Un ac subțire este introdus în chist pentru a scurge lichidul. Această metodă este adesea folosită pentru chisturile de la sân. Deși acestea sunt atât o soluție rapidă, cât și nedureroasă, este posibil ca chisturile să continue să apară dacă nu se efectuează îndepărtarea completă.
Un chist este un furuncul?
Furunculele și chisturile pot arăta ambele ca niște umflături pe piele. Principala diferență dintre un chist și un furuncul este că un furuncul este o infecție bacteriană sau fungică. Cele mai multe chisturi sunt cu creștere lentă și benigne (necanceroase) și nu sunt contagioase. Furunculele, pe de altă parte, pot răspândi bacterii sau ciuperci la contact
Ce să faci după ce ai spart un chist?
Îngrijirea pielii post-apariția cosurilor
Spălați-vă bine mâinile cu un săpun antibacterian.
Aplicați un unguent antibiotic, cum ar fi Bacitracin, cu mâinile curate sau cu un tampon de bumbac curat...
Aplicați un tratament antibacterian pentru pete înainte, cum ar fi uleiul de arbore de ceai.
Ce se află în interiorul unui coș de chist?
Chisturile acneice sunt pline cu puroi, un lichid. Nodulii acneei sunt mai solidi și mai duri decât chisturile acneice, deoarece nu conțin lichid
Ce se întâmplă când scoți un coș și iese sânge?
Puteți provoca un coș plin de sânge prin deteriorarea vaselor de sânge din jurul unui coș existent. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când scoateți, stoarceți, culegeți sau exfoliați excesiv un coș. Cosurile pline de sânge se vindecă de obicei de la sine dacă preveniți deteriorarea ulterioară și mențineți zona curată.
De ce cosurile curg lichid limpede?
De ce iese lichid limpede dacă stoarceți prea mult un loc? „ Lichidul limpede este doar edem – lichid care se acumulează în zonă din cauza înroșirii și umflăturilor. Nu este puroi și nu este o infecție.
CMI Dr. Turcan Viorica
Ce sunt chisturile vaginale și cum le identifici
Chistul vaginal este un sac umplut cu lichid sau substanță semi-solidă, localizat pe pereții vaginului sau în jurul lor. De obicei este benign și este cauzat de vindecarea incompletă a unor traume ale vaginului.
Chistul vaginal poate fi descoperit în timpul unui control de rutină, dar există și câteva simptome care te ajută să îl identifici. Cel mai ușor mod în care poți verifica dacă ai chisturi vaginale este auto-examinarea. Dacă simți o umflătură de mici dimensiuni la intrarea în vagin, mergi la ginecolog.
Simptomele chistului vaginal
Durerea în timpul actului sexual este un alt simptom al chistului vaginal și apare pentru că se pune presiune pe nodul. Uneori, poate apărea și umflarea pereților vaginului, care duce la apariția disconfortului în timpul sexului sau când vrei să introduci un tampon.
Consultul ginecologic este obligatoriu
Cel mai simplu mod în care poți ști dacă ai un chist vaginal este să mergi la medic. El va analiza examina vaginul tău, pentru a stabili dacă există umflături, noduli sau alte probleme. De cele mai multe ori, chisturile vaginale nu sunt periculoase, dar dacă nodulul este format din material solid, ginecologul va recomanda o biopsie, pentru a elimina cancerul.
Dacă chistul vaginal nu îți provoacă niciun disconfort, poți să îl ignori. Dacă, însă, ai dureri sau îți dă o senzație de disconfort, trebuie să îl elimini prin operație.
M-ai lămurit, am mers la medic, nu mi-a venit nici menstruația, tratamentul a spus sa l încep când îmi vine menstruația