anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara. Din ce mai exact apare chistul pilonidal? Mentionez că medicul mi-a spus că aveam un ghemotoc mic cu par înăuntru dar totuși pe unde intră acel păr? Din cate am auzit eu e din cauza unui singur fir de par care creste sub țesut

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| haileewatson a răspuns:

What is a pilonidal cyst?
A pilonidal cyst is an abnormal saclike structure in the skin. It usually happens in the crease between the buttocks, near the tailbone. It often contains hair and small pieces of skin. It can get infected and cause an abscess, which is a pocket of infected fluid (pus) with a thick wall around it.

How does it occur?
These cysts seem to be caused most often by an ingrown hair. A hair grows back under the skin or skin grows closed over a hair. This might happen, for example, because of pressure or friction, like when you have been sitting or riding a bicycle for a long time. The ingrown hair irritates the skin and causes a cyst to form around the hair.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca stai mult timp sezut, atunci firul de par creste in directia unde este indreptat varful lui, spre piele, pe care o gaureste si intra sub ea. Fiind expus la miscari cand umblii, se produce inflamarea si chiar si infectarea locului.
Asfel se formeaza chistul.

| Alex980078 a răspuns (pentru Bula):

Păi asta e și problema că nu am stat mult timp șezut și de unde s-a luat atât de mult par sub piele?

| haileewatson a răspuns:

Te-ai operat?
Cauza nu este clara, daca cauti pe net o sa vezi ca de obicei barbatii sunt mai predispusi la asta fiindca sunt mai parosi, iar daca stai mult pe scaun exista un risc mai mare. Cel mai bun raspuns este: sinusul pilonidal este o gaura in piele, chistul apare atunci cand incepe sa creasca par acolo si sa se infecteze.

| Alex980078 a răspuns (pentru haileewatson):

Deci chistul îl aveam din totdeauna dar acum a fost infectat? ...am stat un timp destul de lung așezat dar nu sunt inca șofer mai degrabă biciclist...da, am recurs la operatie chiar daca nu mă mai durea nimic. Medicul a spus că dacă nu mă operez reapare după câteva luni. Mă întreb dacă e adevărat sau a spus asta doar să își facă treaba

| haileewatson a răspuns (pentru Alex980078):

E adevarat, daca nu te operezi nu rezolvi problema fiindca infectia ramane tot acolo.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Alex980078):

E destul un singur fir.