| Ae1 a întrebat:

Bună seara! Exista vitamine, medicamente, ceaiuri ceva care sa ma ajute la memorie? La retinerea informațiilor citite? Locuiesc cu fiica mea de 5 ani, singure, la sat, avem de îndeplinit treburile gospodărești ca toată lumea, bineînțeles mai mult eu, care ma obosesc destul de tare, ma pun sa învăț, deja sunt obosita și parca ma ia somnul, dar citesc, rețin, dar apoi mi se amesteca toate în cap...și pana a doua zi unele pasaje le uit, învăț pentru titularizare, nu am încotro, nu mi spuneți sa iau pe cineva sa stea cu copilul sau sa ma ajute pentru ca nu am pe cine, mama este rea, nu sta copilul cu ea, bunica paterna considera ca nu existam, la fel și fiul ei în majoritatea timpului. Dacă avea o soluție nu scriam aici întâi, ( am expus problema pentru a nu primi răspunsuri pe lângă subiect) ma interesează sa știu dacă pot lua un supliment alimentar, vitamina ceva sa ma ajute la memorizare. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da, exista.
Eu am folosit cu succes pentru invatat:
- ceai "gingko bilboa" - cate o cana la inervale de 2 zile sau
- lecitina - 2 x 1 lingura /zi sau
- "ulei de peste" - 2 x 1 lingura /zi
Se foloseste doar UNUL din cele de mai sus, deodata!
Langa acesta, nu strica sa cumperi Magne B6, care este un ajutor foarte bun pentru nervi, impotriva surmenarii.

| Diaconu_Valentin_1999 a răspuns:

Da. Sunt, atât medicamente cât și ceaiuri.

Vă recomand să întrebați un cadru medical, DOCTOR sau asistentă ce să luați.
E posibil să fiți alergică la un ingredient din ceaiuri/medicamente, și de aceea e recomandat de pus o întrebare către un cadru medical.

Personalul de la vreo farmacie e posibil să vă ofere ceva prea scump și probabil nu atât de bun.

Multă sănătate și mult succes la întreaga familie!

Nu vreau "funda" /coroana!

Doamne ajută!

| carevaescu a răspuns:

Nu există asa ceva.

Ce poti face este sa ai o dieta cat mai sănătoasă. Știi cum se zice : mintea sănătoasă într un corp sănătos. Dacă te tentează să cauți informații pe net, fă diferența între cele care au în spate evidență științifică, și cele care vin de la așa zisi gurus.

Un alt sfat este sa inversezi ordinea lucrurilor un pic. Invata dimineața, cand ai creierul odihnit dupa somn.

Apoi in timp ce faci lucrurile gospodărești, incearca sa te gandesti la ce ai invatat in acea dimineață.

Nu incerca sa retii mecanic. Incearca mai bine sa intelegi noua informatie. De ce se consideră validă? Din ce perspectivă vine? Ce implică? Etc. Fiecare idee noua trebuie sa o poti pune în contextul mental al cunoștințelor tale.

| Ae1 explică (pentru Diaconu_Valentin_1999):

Sărut mana! Sănătate și dvs, ca e mai buna decât toate!