anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara, mai este cineva aici care s-a operat pentru reducerea dioptriilor? Eu am 19 ani si am fost la un consult la o clinica din Bucuresti ca sa ma pot opera, mi-au facut niste "controale" iar doctorul mi-a spus ca ma poate opera, pe reteta aceea scrie ca mi-a crescut doar 0, 25 la un ochi (eu am -3 la ambii) dar mi-a crescut astigmstismul cu -0, 75 si -1, 25, dar totusi, doctorul a spus ca ma poate opera insa nu poate sa garanteze ca o sa imi mai creasca, ce vreau eu sa va intreb, este daca aceeasi experienta ati avut-o si voi cand ati fost la un control de genul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Doar dupa varsta de 28-30 ani se poate face operatie, cand nu se mai mareste miopia. Totusi, mai tarziu (dupa varsta de 40-50 ani) poate va trebui sa porti ochelari slabi, dar cu dioptrii +.

| Violleta2022 a răspuns:

Fiecare om este diferit!
Medicii nu-ti pot garanta ca ochii tai vor sta nemodificati, putand ca miopia sa evolueze rapid sau mai incet, in functie de fiecare persoana.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca tu ai o anomalie la ochi care fac sa creasca diopriile, chiar si la varsta asta micuta, atunci poate este bine sa nu te operezi, fiindca nu ti se va opri evolutia miopiei.

| doctorandus a răspuns:

Ochelarii ii mai poti schimba, ochii nu.

| king5151 a răspuns:

La 19 ani greu sa iti mai creasca dioptriile dupa operatie.