| radu32 a întrebat:

Buna seara si bine v-am gasit, am si eu o intrebare sau doua.As dori sa stiu daca exista o ramura a medicinei ori ca stiinta de sine statatoare (alta decat cea didactica) a "Anatomiei si fiziologiei umane" de exemplu una de tip patologic? Iar daca da exista vreo universitate/facultate care sa se regaseasca in spitale sau sa fie in stransa legatura cu ele? Multumesc anticipat si o seara buna! happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Cam toate ramurile medicinei (specializarile) includ o buna cunoastere a anatomiei si fiziologiei corpului uman. Sunt doua stiinte care stau la baza medicinei. Ramura de sine statatoare nu este. Ce se apropie foarte mult de "Anatomie si fiziologie" ar fi anatomia patologica (ramura care se ocupa cu "investigarea" cauzei decesului unei persoane in mare parte, dar si a altor tesuturi, organe si piese operatorii recoltate de la persoane in viata. Dar orice alta ramura a medicinei implica o perfecta sau cel putin buna cunoastere a anatomiei si fiziologiei corpului umna, doar ca pe langa astea doua trebuie sa mai inveti multe altele.
Universitatea pe care trebuie sa o urmezi e, evident, cea de medicina si farmacie.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu exista. Cei mai buni cunoscatori ai anatomiei sunt chirurgii si chirurgii plasticieni pe de o parte si imagistii (cei care interpreteaza radiografii, tomografii, ecografii) pe de alta parte
Anatomia patologica, care suna ca si cum ar fi inrudita, se ocupa cu diagnosticul microscopic al leziunilor, deci are foarte putina legatura cu anatomia (doar in cadrul necropsiilor care sunt putine si la acre oricum diagnosticul se pune tot pe examinare cu microscopul).
Ca sa faci oricare dintre aceste discipline, trebuie sa faci facuoltatea de medicina si apoi sa iei examenul de rezidentiat

| radu32 explică (pentru CuriousStuff):

Multumesc frumos, ma gandeam eu ca anatomia si fiziologia nu se regasesc decat in stransa legatura cu medicina si evident in scop didactic.O seara buna! happy

| radu32 explică (pentru Brigaela):

Multumesc frumos, asadar daca sunt interesat de "Anatomie si fiziologie umana" facultatea de medicina e solutia, dar ca si scop didactic banui ca trebuie urmata o facultate care sa includa biologia, zoologia, etc! O seara frumoasa! happy

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru radu32):

La medicina anatomia si fiziologia sunt predate tot de medici, deci si in scop didactic tot medicina trebuie sa faci

Multumesc frumos pentru raspuns, o zi buna! happy

Inca ceva daca nu va suparati, pe langa "Anatomie si fiziologie umana" ce alte materii se mai regasesc in examenul din admiterea la medicina, nu sunt sigur iar pe google "O mie de radpunsuri" Multumesc si o zi buna! happy

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru radu32):

Chimie organica sau fizioca (anumite capitole, la alegere). DEpinde mult de facultatea aleasa, e bine sa cauti pe siteul facuoltatii la care vrei sa dai admitere

Multumesc frumos Brigaela, o s eara buna! happy