E destul de drastică scăderea în înălțime. Ar trebui să mergi la un endocrinolog în primul rând.
Teaio lasat de handbal de vreun sport ce mareste distanta dintre vertebre eu am crescut cu 3 cm an analtime cand jucam handbal
Este imspoibil acesat lucru!
Cu siguranta ai folosit ori un metru rupt, ori nu s-a facut masuratoarea corect, fiindca tu singur nu te poti masura din varful capului pana la picioare, stand perfect drept.
Nu se poate. Te-am masurat gresit prima data. Singurele conditii pentru o astfel de scadere brusca ar fi scolioza/cifoza cu progresie rapida (adica te strambi intr-o directie sau alta) sau fracturi vertebrale (ai avea dureri atroce).
Toate celelalte patologii (degenerari, endocrine) cauzeaza scadere doar pe termen lung, si nu asa drastica.
Poate te-ai masurat cu ceva de pe alta planeta poate un metru martian, ceva genul asta, ori odata te-ai masurat incaltat, apoi descult.
Au sesizat prietenii tai si maica ta, pfff, astea is snoave Se vede cand stai linga alte persoane, adica cee anume se vede? Erai tu uriasu din Jack si vreju de fasole si acum ai ramas pitic?
Eu zic ca poate ai fumat matase de porumb si ti se pare, ori ca persoanele care iti erau apropiate au mai crescut in inaltime si tu nu, de aia si spui ca se vede cand stai linga persoane.
Sunt 2 cauze:
1. Postura. Statul cocosat, aplecat o perioada mai lunga, iti afecteaza postura si implicit inaltimea.
2. Tasarea vertebrelor. E un fenomen intalnit la persoanele in varsta. Ele scad in inaltime o data cu inaintarea in varsta.
Ai luat in greutate? Ridici greutati?
Tasarea vertebrelor poate avea si alte efecte: compresia unor nervi, de unde si problemele tale erectile.
Mergi la un ortoped sa-ti faca niste analize, o radiografie.
anoooonimm77 întreabă: