| eiblab a întrebat:

Buna seara,tot eu sunt.
Am fost la dentist si mi-a curățat acolo si mi-a explicat că îi va trebui mai multe ședințe etc pentru a putea salva maseaua, mi-a curățat, după mi-a pus ceva ca un fel de ciment asa a menționat pentru a nu rămâne deschisă, problema e ca ea mi-a zis când sa dau acel ciment jos de pe dinte dar am uitat.Mama a spus că peste câteva ore iar eu am inteles peste câteva zile.Care din ele ar fi mai bune?
Mentionez ca i-a zis mamei sa mi-o dea ea jos cu scobitoarea

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

Ai dreptate, dar numai in caz ca te doare.
Este un pansament, deoarece se pare ca aveai infectie la acea masea si acesta - pansamentul, care este dintr-un material dentar, este ca un fel de plomba provizorie si protejeaza si dezinfecteaza locul curatat.

10 răspunsuri:
| Ava1231 a răspuns:

Eu nu cred ca dentistul ti a zis sa dau acel "ciment" jos.
Cel mai probabil e un pansament in cazul in care te durea acea masea.
Si Pansamentele alea nu trebuie datr jos decat de dentist la următoarea ședința
Mai bine suna la dentist sa te lămurească mai bine

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cimentul ala nu se da jos. Ala se numeste plomba provizorie si este pus peste o bucata de vata cu ceva substanta care arde nervul. La data urmatoare te duci la el, iti da plomba jos si pune alta. Normal ar fi sa puna tot provizorie (dupa ce curata nervul ars) si abia pe la a 3-a, a 4-a prezentare sa-ti puna plomba definitiva, dupa ce scoate nervul complet. Eu de dat plomba jos acasa nu am auzit si, crede-ma, sunt batran! Cred ca oamenii in ziua de astazi au cate mica ticneala!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Ava1231):

Ai dreptate! Eu am peste 60 de ani dar n-am auzit sa dai plomba provizorie jos, casa.

| eiblab explică (pentru Ava1231):

Ea asa a zis

| eiblab explică (pentru Ava1231):

Mi-a zis sa il dau cu o scobitoare jos

| mi25 a răspuns (pentru Salontanul):

Nu se mai pune plomba provizorie, doar un pansament in caz ca la radacina maselei era puroi, pentru dezinfectie.
Si mie mi-a indicat dentistul ca - daca ma doar si simt ca zvagneste in masea - sa dau pansamentul jos cu o scobitoare.

| mi25 a răspuns (pentru Ava1231):

Si mie mi-a zis si nu la o masea, ci la doua.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru mi25):

Spune omul ca i-a pus un fel de ciment. Aia este plomba provizorie.

| mi25 a răspuns (pentru Salontanul):

Plomba provizorie este una, pansamentul alta. E adevarat ca si la pansament se pune o substanta care leaga pansamentul, dar nu este plomba provizorie.

| eiblab explică (pentru mi25):

Da,am avut si puroi