Am mai raspuns la vreo doua intrebari de genu`. Deci, fii atenta.Sa zicem ca azi te culci pe la 1. Dimineata, pune-ti ceasul sa sune la 7.Cand suna, repede te ridici din pat, astfel poti adormi la loc.Vei dormi doar 6 ore,care,banuiesc eu,nu-ti vor ajunge(cel putin mie nu ). Daca vrei, poti sa pui ceasul si la 6, dar eu cred ca la 7 e ok.Iar in seara aceea,te asigur eu ca somnul te va apuca mai repede. Poti inainte sa adormi sa citesti o carte, sa bei un ceai, dar nu stiu daca astea te vor ajuta prea mult.Chestia asta pe care ti-am zis-o poti sa o faci si cu 2 seri inainte de scoala, tot iti va veni somnul mai repede.Totul consta in a dormi cat mai putine ore, iar in seara respectiva vei fi obosita.Eu zic ca e cea mai buna metoda.
Scumpoo. Punete in pat de pe la 9:30 cu televizorul si calculatorul inchis. Fara sa butonezi telefonul. Si pe la 1o -11 o sa adormi! La mine a reusit.
Nustiu de ce, dar la mine fix asa se intimpla... Poate ca acum in vacanta nu avem prea multe ocupatii si nu ne epuizam, cind suntem la scoala ne epuizam cu temele, scoala, diverse ocupatii si adormim mai repede...O sa fie totul in regula.
Funda?
Cred ca cel mai bine, te culci la 11 cum ti-ai propus, si stai acolo pana adormi.
ca orice siguranta, iti pui ceasul/telefonul sa sune:d
Si la mine e identic.
Nu stiu de ce .
Am prea multa energie. si daca ma pun in pat la 12. tot la 2-3 adorm
Buna. Si eu am avut aceeasi problema pan aaseara deci de revelion am stat treaza pana la 9 dimineata si m`am culcat de l; a 9 pana pe la 11tot dimineata apoi asa am facut pana ieri ma culcam la 8 jumate dimineata si ma sculat pe la 4 - 5 dupa amiaza pana ce aseara m`am pus in pat la p 11 fara un sfert si m`am jucat pe telefon si m-am gandit la scoala si intr-un final am adormit numai ca am visat urat si m`am trezit la 2 si tocmai pe la 3 jjumate am reusit sa adorm. Apoi m`am trezit la 10 dar ploua afara si mi-a venit iar somn deci am adormit iar pana pe la 4.Insa numa de astazi o sa ma culc la 11 si o sa ma trezesc la 9 ca sa apuc micul dejun deoarece sunt la dieta din pacate mda incerc sa dau jos din kilogramele puse de craciun si revelion. In fine ideea e ca poti sa te joci pe telefon pana adormi sau sa te gandesti la un baiat sau ceva frumos si pana la urma adormi crede`ma.Mie aseara mi s`a parut un chin. Deabea asteptam sa se faca dimineata dar pana la urma am adormitBafta:*
Culca-te la ce ora poti, dar pune-ti ceasul la 8 dimineata. Seara, chiar daca nu iei e somn culca-te tot la ce ora vrei si pune-ti din nou ceasul la 8 dimineata. Asa ca dupa 48 de ore din care tu ai dormit doar 10 ore, e imposibil sa nu adormi la 11.
A si app de oi aseara am incercat si chestia asta si am cantat si cantecul ala q un elefant se le gana pe o panza de paianjen si pana la urma am aodrmit ba am mai ascultat si un cantec de leagan dar la mine merge sa ma culc doar daca imi imaginez in cap o poveste si ma fac si eu personaj in ea de ex sa zic cenuysareasa ( bine nu cenusareasa in nici un caz povesti din astia ) Sau daca am visat vreun vis frumos in toata saptamana si s`a intrerupt incerc sa-l continui eu deoarece am multa imaginatie si asa adorm eu ) pe la 8 dimineata
Deci, stai o seara fara sa adormi deloc(gasesti tu "de lucru"), chiar daca iti e somn sa nu adormi orice ar fi. Si a doua seara sa te pui in pat la 10-11, sa vezi tu cum iti revii "cu programul de somn" la normal. La mine a functionat! Succes
dobrin1019 întreabă: