La problema cu batul de inghetata, si eu eram si probabil sunt la fel, doar ca nah, daca aia e metoda nu prea am ce sa fac, incerc sa nu fac mare scandal ca oricum nu dureaza mult chiar daca nu suport.
Iar la faza cu inghititul pastilelor ai putea incerca sa le iei cu iaurt, e mai usor sa le inghitesti, "aluneca" mai bine, si nici nu simti gustul.
Daca faci asa din cauza betisorului nici nu vreau sa ma gandesc la momentul acela cand doctora o sa zica... trebuie sa folosim termometru rectal! Nici nu vreau sa ma gandescccc...
Nu ai decat o varianta:sa iti faci curaj, sa te gandesti ca va fi bine.Si la treaba cu pastilele, pe cele albe le tai cu cutitul in mai multe parti(jumatati sau sfertuti), sau le pisezi si bagi in apa praful.Sau poti sa le dizolvi in putina apa (mai putin de un sfert de cana cu 250 ml) si apoi bei apa.La capsule poti sa iei la fel, putina apa si desfaci capsula si lasi sa cada praful ala si amesteci si bei.La drajeuri gen Nurofen nu am ce za iti zic; le inghiti.
Ca sa poti inghiti mai bine pastile eu iti recomand sa nu tii pastilele albe pe varful limbii pentru ca acolo se simte cel mai bine gustul de dulce si pastilele sunt amare, ar fi bine sa le pui mai pe mijlocul limbii(asta nu inseamna sa ti-o bagi pe gat).Din nou poti iei pastila cu multa apa sau daca cu apa simti gustul ala amar poti lua pastila cu diverite bauturi dulci:suc, limonada, ceai.
Dupa parerea mea pastilele gen capsula si drajeuri sunt foarte usor de inghitit pentru ca aluneca usor pe gat dupa ce le inghiti si nu sunt amare, ba chiar unele pastile de acest gen au un gust chiar dulciag.
Cam atat am avut de spus.Nu am putut sa iti spun prea multe despre recoltarea probei de saliva cu betisorul.Eu cred ca este un fel de teama sau fobie,exact asa cum sunt oamenii carora le este frica de ace(si mie imi este frica,dar suport destul de bine o injestie,o proba de recoltare e sangelui din mana sau un vaccin).
Eu zic sa nu iti fie frica si sa te gandesti ca o sa fie bine cand medicul o sa iti bage betisorul ala in gut, sau chiar, daca nu poti sa te gandesti ca o sa fie bine si te gandesti doar ca o sa fie rau, nu te mai gandesti deloc la acest lucru si o sa fie bine. Poti sa te gandesti ca esti acasa si stai la calculator si juci un joc preferat si castigi sau ca esti cu prietenii in parc sau la scoala si vorbiti, sau te poti gandi ca ai luat o nota foarte mare la un test foarte greu si ca doar tu ai avut un punctaj mare si restul din colegi au luat note foarte mici.
Scuze ca am trancanit atat.Nu prea cred ca te-am ajutat.
Dar ramane la latitudinea ta sa decizi daca raspunsul meu a fost sau nu bun, daca te-a ajutat sau nu, daca imi dai funda sau nu.
Bye...Be happy..Era sa scriu ''heppy ''
Sunt convins ca nimenui nu-i place sa i se introduca acel apasator lingual in gura, pentru ca tuturor ne provoaca senzatie de varsatura. Ideea e ca medicii stiu asta, si daca il lasi putin, chiar si daca iti vine sa versi, medicul o sa apese suficient limba incat pana sa versi tu, el vede ce are de vazut si a terminat.
Acum imi dau seama ca si reputatia medicului deja e varza in capul tau, dupa ce te-a tinut si te-a fortat si s-ar putea sa nu mai ai incredere deloc in ea acum, dar daca esti destul de curajoasa, cand o sa mergi maine o sa o lasi sa isi faca treaba si o sa vezi ca nu o sa patesti nimic. Mai mult de atat, uite un sfat: Gandeste-te ca in cel mai rau caz o sa versi pe ea, lucru care sunt convins ca ti-ar starni cel putin un zambet, asa ca las-o sa te faca sa versi, nu ii mai da peste mana, lasa sa ti se faca greata si sa versi, ca doar pe ea o murdaresti.
Cat despre pastile, cred ca preferi varianta asta in locul injectiilor, pentru ca se poate sa-ti inlocuiasca pastilele cu injectii daca chiar nu le suporti. Asa ca fa un efort si inghite-le. De inecat nu o sa te ineci, iti garante eu, si nici nu o sa-ti ramana in gat daca de asta ti-e frica. Esofagul/ "Tubul" prin care merg pastilele in stomac e mult mai mare decat o pastila, iar probabilitatea ca sa-ti ramana in gat e exact 0 (zero). Daca nu iti place gustul lor, tine-te de nas inainte sa le iei, daca te ti de nas nu o sa-i mai simti gustul. Si ia-le mereu alaturi de o gura de apa, chiar si ceai sau suc de fructe daca crezi ca o sa te ajute sa nu le mai simti gustul.
Multa sanatate.
"Gamdeste-te ca o sa versi pe ea." foarte tare, merci fain, m-ai facut sa zambesc.
Imi place ca mie nu imi e frica de ace, dar de un betisor de inghetata imi e. ) Apreciez ca ti-ai dat silinta sa ma ajuti, conteaza mult.
dobrin1019 întreabă: