| Rux2000 a întrebat:

Buna seara TPU. De ceva vreme ma gandesc sa apelez la un nutritionist, pentru ca am 62kg la 16 ani si 1.53. Stiu ca este prea mult. Nu ma mai pot lupta singura dupa capul meu cu kg in plus, am reusit sa slabesc de la 78de kg. insa vreau sa cer ajutor de specialitate sa pot pierde macar inca 10kg. De aceea vreau sa intreb daca in Germania trebuie obligatoriu card de sanatate pentru a consulta un nutritionist si daca cineva din Germania sau din alta tara a apelat la vreun nutritionist, as dori sa imi spuna daca a slabit cu sfaturile lor si cam care fost costurile. Nu stiu daca am gresit categoria dar sper sa nu deranjez pe nimeni si sa imi scuzati greselile de ortografie. Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

Așa cum am mai recomandat și la alti membrii TPU, până să ajungi la nutriționist, fă-ți propriul meniu zi de zi (decât să-l iei de pe internet și să nu ai ceva prin frigider, mai bine ți-l personalizezi cu ceea ce-ți place sa consumi) calculează zi de zi caloriile la meniuri, fă jogging dimineața ori seara și vei slabi ușor, in timp, fara sa ai amețeli ori pofta de a manca mai mult. Citește despre dieta sau mai bine un stil mai sănătos Low-Carb. Exista pe internet site-uri unde îți afli câte calorii trebuie sa consumi in primele 3 săptămâni și apoi începi să mai scazi din ele câte puțin. Caloriile tale le afli in funcție de vârstă, kg, stilul tau de viață și înălțime. Nici nu o sa mai apuci sa mergi la medic, dieta asta se modelează aproape oricui, cât și celor care au probleme cu diabetul. Daca ai pofte de dulciuri, există rețete unde îți poți prepara. Exista la DM, Muller batoane proteice care le poți consuma intre mese, dar nu seara! Cumpăra semințe de chia sunt benefice pentru dieta, îți dau un aport de energie daca sunt consumate dimineață la micul dejun, plus de asta sunt foarte sățioase. Carnea de porc se poate consuma foarte rar, cea fără grăsime, se pot face anumite zile, o data pe luna sa Gusti din cele interzise. Nu se întâmplă nimic in dieta. Eu cu asta m-am împăcat cel mai bine. Nu mă pot numi grasa, deși am tendința de a strânge la abdomen și fese ceva mai mult și cu asta am slăbit 7 kg in 2 luni. Daca ai arderile rapide poți slăbi mai multe kg cu aceasta dietă, depinde de fiecare corp in parte.
Exista in Play aplicații pentru calorii acolo vei vedea câte calorii are 50 de grame de carne de peste, laptele etc.
Succes!

7 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu cunosc nutriționist in străinătate, ci doar in tara: www.herghelia.org
Scriu aici din doua motive -chiar 3:
-sa sari obligatoriu peste masa de seară;
- să renunți la carne și la derivatele acesteia (sau fierbi carnea, arunci apa și apoi o prepari după plăcere);
- să recomand întrebarea ta.

| relian a răspuns:

Mai bine ai apela la o reducere a mancarii laughing aia cu siguranta o sa te ajute. Daca manainci ca sa nu zic eu ce cum dracu sa nu te ingrasi. Sfat mai bun ca asta sa maninci juma de cat maninci acu. nu vad altul mai bun. Poate si mai putin de juma din ce bagi acum in tine.Deci atentie, din ce bagi in tine, nu din ce maninci laughing
Uni oameni cad le spui asta se gandesc automat doara la cele 3 mese, restul nu se pune pentru ei laughing deci orice bagi in tine te face mai gras, indiferent ce bagi, si su.curi dac a bei tot aia face.
Treb doar sa stii cum functioneaa un organism,ce anume face el cu ceea ce tu bagi in organismul tau.
Singura chestie pe care tu o bagi in tine si organismul o elimina daca este in exces este APA laughing,in rest orice bagi organismul foloseste,iar daca este in exces depoziteaza.
Ce se i/ntimpla? Daca tu de eexemplu bei sucuri,alea contin zahar,zaharul este materialu care elibereaza energie cel mai rapid,ca urmare organismul foloseste eneriga din zahar daca ii dai,iar ce mani/nci tu la mase depoziteaza laughing cam asa se intampla in mare.
Cand se ingrasa omu,porcu? Atunci cand baga in el cat o vaca laughing atunci cand raportu dintre cat intra este mult mai mare decat ce iese laughing scuze voiam sa zic consumi mai mult decat efort faci,aia e tot.
Nutritionistu ce sa zica,ala o sa iti zica exact aceleasi chestii,doar ca el iti ia si bani pentru asta. Daca esti asa cum spui eu fara sa stiu ce activitati ai,fara sa stiu ce maninci s cat, iti recomand o singura masa pe zi, aia de pranz, fara sucuri, bei numa apa, iar seara daca vrei poti manca un mar sau un fruct care o fi.Aia e tot.La inceput o sa fie naspa, creieru o sa iti ceara,, tu trebuie sa nu-i dai nic laughing poate ca te va si durea capu, sunt oameni care asa patesc, dar cu timpul cand creoru o sa isi miste fundu la treaba o sa fie ok.Creierul tau o sa faca orice ii sta in putere sa te faca sa maninci laughing depinde de tine adica de partea aia de constiinta, daca poti sau nu sa rezolvi asta.Creierul fizic cere, dar gandul tau trebuie sa zi.ca nu laughing nu stiu ma exprim asa sa poti pricepe.
Cum poti face lucru asta? Ar trebuie sa ai o activitate fizica, ori de care o fi care sa iti capteze toata atentia, stii chestia aia care te face sa uiti daca mai trebuie sa maninci, sa te pasioneze sa nu-ti trebuie mancare, nici apa uneori.Nu stiu daca intelegi ce zic.Sunt activitati care te capteaza asa de tare incat nici apa nu bei, bine asta nu-i bine, dar te trezesti la un mom dat zici vai ce sete imi este, am si uitkata sa mai beau si apa laughing deci de mancare nu mai zic.Intro luna o sa fii tras prin inel, nu inele de butoi desigur laughing asta garantat.Totu tine de mancare, nu ai nevoie de sport.Sa slabesti poti sa stai toata zua in pat fara sa te misti deloc, doar sa maninci cat sa nu mori laughing deci nu sportu te slabeste, mancarea daca uiti de ea. Daca iti place sa maninci, mai poti sa ajungi sa fii tras prin inele dar prin alea de la butoi, alea din mijloc laughing

| MihaelaDart a răspuns:

Daca parintii tai lucreaza atunci din start trebuie sa ai si tu asigurare medicala. Consultati parintii, mergi la medicul de familie de care apartineti si acesta va v-a sugera ce nutritionist este bun. Daca nici unul dintre parinti nu lucreaza, esti nevoita sa platesti din buzunar consultatia. Cardul de asigurari medicale este obligatoriu sa il ai in Germania, cu el esti mort, costurile la spitalizari, interventii si consultatii sunt destul de piperate,

| Rux2000 explică (pentru relian):

Inteleg ce spui intr-un fel sau altul. cum am mentionat mai sus am slabit de la 78 de kg pana la 62kg, stiu ca trebuie sa reduc mancarea insa nu vreau sa ajung sa am probleme.eu acele kg le-am pierdut pentru ca nu mancam nimic, inafarade iaurt mere si piept de pui cu salata. si ma gandesc ca nu era prea sanatos, eu de cand am sabit nu mai m-am ingrasat inapoi asta inseamna ca nu bag tot ce prind in bine (adica nu mananc ca sparta) dar vreau sa am un mod sanatos de a slabi si am ajuns la concluzia ca un nutritionist ar stii mai bine de cat mine ce este mai dsnsto pentru a slabi. ps: suc nu beau de 2 ani, doar apa!

| Rux2000 explică (pentru MihaelaDart):

Stiu asta insa eu am avut niste probleme sunt de putin timp in Germania si nu sunt cu parinti aici si dabea peste o luna se rezolva tot si imi fac asigurare medicala. dar poate o sa astept pana atunci sa merg la nutritionist. multumesc

| relian a răspuns (pentru Rux2000):

Cum nu maninci nimicm, dar pieptu ala de pui, salata aia si ce ai mai spus alea ce sunt? Sa nu spui ca alea nu se pun laughing sau ca e doara aer curat laughing dac a maninci ceva aia e tot, dai inainte nu se intampla absolut nimic. Daca nu maninci organismul iti cere cand are nevoie, doar nu-i da mult.Deci mananci exact ce ai spus iaurt,piept de pui,salata,fructe, asta e mancare, asa se numeste laughing dupa cum am spus orice bagi in gura se numeste mancare, si iarjba dac a manainci tot mancare este. Daca ai bani sai dai aluia pentru nimic atunci na du-te la nutri cum ii zice, doar ala ce sa moara de foame, nu trebuie sa faca si el ceva bani laughing

| Rux2000 explică (pentru relian):

Am spus "in afara de iuart etc etc..." m-am exprimat gresit cand am zis "nimic" a totusi se intelege ce am vrut s-a spus