Se vede ce este de vazut si ce iti scrie si tie pe hartie In cazul tau, nimic alarmant.Am inteles ca iei si betahistina pentru ameteli, deci e bine.Ar trebui sa iti fie mai bine peste cateva zile.
Trebuie sa intelegi ca daca ar exista o leziune de asemenea proportii la nivelul creierului, nu numai ca durerea ar fi aproape insuportabila, dar ti-ar fi afectate simtul vazului si aptitudinile motorii.In plus, ai prezenta convulsii, tremor, ai avea dificultate in a citi si in a vorbi, ai avea stari severe de greata si dezorientare.
Nu este posibil sa fii bine, sa mergi la culcare si dimineata sa nu te mai trezesti din cauza unei hemoragii cerebrale.
1.Verifica echilibrul stand intr-un picior.
2.Ridica ambele brate deasupra capului si roteste palmele.Verifica daca le poti ridica la acelasi nivel si poti controla miscarile in egala masura.
3.Fa un exercutiu de dictie de genul "...rau, ratusca, ramurica" sau spune ceva rapid si in mod repetat.O poti face fara dificultati?
4.Incearca sa citesti o eticheta cu scris mic.Ai dificultati?
Oricand poti suna la 112 daca dupa testele de mai sus observi rezultate anormale.
1.Poate, dar in cazul asta, daca ar fi fost ceva, ar fi fost minuscul si neinsemnat.
2. Daca ai facut CT dupa 24 de ore, este destul de dificil sa nu fi aparut la CT si sa se fi format dupa.
Asta ar fi insemnat sa existe semne ale traumei si ele nu exista.
Acum eu nu vreau sa te superi. Judec dupa rezultatele pe care ti le-au dat si atat.In plus, lovitura a fost una usoara din cate am vazut ca explici in alta intrebare si cred ca abia, abia ai un cucui, daca il ai
Nu am văzut un cucui, adică eu nu am simțit când ma palpam in spate ca ar fi mai mare, nu am avut cucui.Acum nu știu, cred ca nu am făcut AVC totuși, dar e posibil sa l fac și sa fie doar semne acestea. Ar trebui sa fac un RMN, dar în weekend n-am unde, doar în spital, și acolo nu știu ce sa mai zic...
Buna dimineata! Eu cred ca nu ai facut deloc
Si stii ce mai cred? Ca ar trebui sa incerci sa te relaxezi si sa nu iti mai faci astfel de ganduri fixe pentru ca daca asa reactionezi in cazul fiecarei situatii, oricat de neinsemnata, nu vad cum ai putea avea o viata linistita.Este vorba de prea mult stres pentru nimic si daca nu este o situatie izolata, aceste lucruri pot degenera.
În 2009, actrița Natasha Richardson făcea schi în apropiere de Quebec când a căzut și s-a lovit la cap. Părea bine și s-a întors la hotel, unde a intrat pe picioarele ei și a vorbit normal. Câteva ore mai târziu, Richardson s-a plâns de o durere de cap severă. A fost dusă cu elicopterul la un spital din New York, iar câteva zile mai târziu, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale.
Cazul lui Richardson a speriat mulți oameni care au ajuns să creadă că o mică lovitură ar putea aduce moartea. Unele știri au inclus și termenul terifiant non-medical „sindromul vorbește și mori".
Exact! Deci a avut o durere severa de cap...Dar nu poti sa nu ai simptome deloc.
Din cate am inteles eu, pe tine nu te doare atat de tare capul. Durerea severa se refera la o durere aproape insuportabila.
In plus, este o diferenta.Acea femeie a cazut (nu stiu ce inaltime avea dar minim de la 1, 50m) si a existat un oarecare soc in urma caruia creierul a avut o miscare de accelerare-decelerare (adica a fost zgaltait bine ), iar daca persoana avea deja anumite probleme din trecut sau lua medicamente care favorizeaza sangerarea, atunci este posibil ca lucrurile sa fi luat o astfel de intorsatura.
Dar tu deja ai un CT care arata ca este totul in ordine.
De exemplu, eu am pe piciorul drept, in zona meleolei laterale (cam o jumatate de centimetru mai in fata) o pata mai inchisa la culoare unde pielea prezinta o oarecare tumefiere.Te provoc sa cauti pe internet ce as putea avea si apoi iti zic eu ce am.Ce zici, reusesti sa imi pui un diagnostic de pe net? Asta ca sa poti vedea ca in cazul diagnosticelor, internetul nu este cea mai buna sursa pentru ca te poate induce in eroare sau te poate nelinisti fara motiv.
E buna!
Doar ca idee, tensiunea ridicata nu este un simptom obligatoriu al accidentului vascular cerebral, dar hipertensiunea arteriala (mai rar si hipotensiunea) poate sa apara in cazul si/sau sa fie cauza unui AVC ischemic.Iar tu te gandesti la un AVC hrmoragic, ceea ce e diferit.Asta doar ca informatie, pentru ca tu oricum esti bine
Ca idee, acum vreo 2 ani, in vara, eram cu o prietena la un targ. Aveam niste sandale finute si pata aia de care iti spun, se observa daca te uitai atent.Adevarul e ca in saptamana aceea nici nu prea hidratasem zona (stii vorba aia cu "fa ce zice popa, nu ce face popa"? Este valabil si in randul medicilor ) si s-a apropiat de mine o doamna in varsta si mi-a spus ca ceea ce am eu este tromboza, ca nepotul dansei a invatat-o cum sa isi caute bolile si simptomele pe internet si a vazut ea, este documentata si stie.Si mi-a spus ca atunci cand apare acea pata, am un cheag de sange care in maxim o luna ajunge la inima si mor.Mi-a zis ca un anumit ceai din ierburi ma vindeca (sincer nu imi mai amintesc despre ce plante a zis, in plus eram in vacanta in afara Romaniei si barierele lingvistice au influentat si ele )Mi s-a parut destul de ciudat ca ajunsese la o concluzie si la un diagnostic doar vazandu-ma in acel targ si am decis sa fac o cautare pe Google pentru a vedea daca asta apare.Am fost surprinsa cand am vazut ca tromboza era cel mai neinsemnat diagnostic pe care mi-l punea Google.M-am amuzat oarecum pentru ca acea pata nu este altceva decat punctul in care ma sprijin cand stau turceste.De cand ma stiu, de 30 de ani, am obiceiul de a sta asa mai tot timpul sau chiar daca piciorul stang imi este intins in pat sau stau pe scaun, piciorul drept este in permanenta in acea pozitie, flexat de la genunchi, sub piciorul stang.In timp, s-a creat acea eroziune (ca sa nu mai zicem ca dupa mult timp de stat asa si circulatia este compromisa in acel punct ). Doar atat!
Ceea ce vreau sa zic este ca internetul poate fi o sursa de informare, dar trebuie sa stii sa selectezi acele informatii. Daca ar fi sa te iei dupa tot ceea ce scrie acolo, ar trebui sa crezi ca mori intr-o saptamana.Corpul uman este vulnerabil, e adevarat dar nu este atat de sensibil pe cat cred unii oameni.
Daca ai prea multi bani si nu ai ce face cu ei, accept donatii
Aceasta metoda este folosita pentru evaluarea arborelui vascular venos si arterial.Substanta de contrast ajuta doar in cazul in care se doreste examinarea conformatiei anatomice a venelor si arterelor precum si a peretilor vasculari. Fara substanta de contrast se poate analiza doar fluxul vascular.
Desigur, tu faci cum crezi ca este mai bine dar nu stiu daca merita sa dai banii degeaba pe o astfel de investigatie care nu este tocmai una ieftina sau foarte accesibila.
mai pe scurt, fara substanta de contrast se poate vedea doar fluxul vascular, deci daca ar exista un cheag sau o ocluzie (un blocaj) s-ar putea vedea.
Pentru formarea hematomului subdural trebuie sa existe o ruptura a unei vene sau artere, iar asta se poate vedea cel mai bine cu substanta de contrast.Dar in cazul angio-RM, sustanta de contrast folosita este gadoliniumul si este analergogen, deci nu ai motive de ingrijorare.
Hematomul subdural in sine este detectat cu ajutorul CT si la tine este totul in regula.