| Radandam a întrebat:

Bună seara! Va rog mult de tot sa ma ajutați cu un sfat pentru ca pot muri. Am avut un accident, când făceam în casa un exercițiu pentru triceps, extensii la triceps, gen trebuia sa urc și sa cobor gantera deasupra capului. Când am coborât gantera, nu mi-a căzut din mana, dar m-a lovit puțin în spatele capului pentru ca nu am ținut capul mai aplecat. Am fost la spitalul de urgente dimineața, mi-a făcut un algocalmin și am revenit seara la spital în aceiași zi pentru ca ma durea capul și aveam senzație ușoară de a vomita, dar nu pana în punctul de a vomita.Mi-a făcut o perfuzie și un CT la craniu fără substanță de contrast iar rezultatul a fost:
-Fără leziuni heterodense intracraniene cu caracter posttraumatic intra su extraaxiale, infra sau supratentoriale decelabile CT nativ
-Fără devieri de structuri mediene
-Fără asimetrii de relief cortical sau ale sistemului ventricular
-Cisterne bazale libere
-Fără traiecte de fractură vizibile la nivelul structurilor osoase craniene
-Sinusuri paranazale și celule mastoidiene normal pneumatizate
Concluzie:Fără leziuni intracraniene cu caracter posttraumatic vizibile CT nativ
Acum iau solpadeine și Betaserc. Doctorul mi-a pus rezultatul în mana și a zis ca nu am nimic. Totuși, exista posibilitatea sa am vreun cheag de sânge la cap, vreun hematom și sa nu se fi văzut la CT? Acum pot spune ca acolo unde m-am lovit am dureri ușoare-moderate, și niște senzații usoare de a vărsa, dar în unele momente ale zilei, nu am avut toată ziua. Sincer, nu mi s-a părut o lovitură puternica, am fost conștient, nu m-am simțit amețit pe moment, știu ca m-am culcat puțin la scurt timp, și știu ca apăruse senzații de a vărsa și durere de cap atunci, și dimineața am fost la spital. Acum poate o fi doar în capul meu, nu știu... Ce părere aveți?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Se vede ce este de vazut si ce iti scrie si tie pe hartie happy In cazul tau, nimic alarmant.Am inteles ca iei si betahistina pentru ameteli, deci e bine.Ar trebui sa iti fie mai bine peste cateva zile.
Trebuie sa intelegi ca daca ar exista o leziune de asemenea proportii la nivelul creierului, nu numai ca durerea ar fi aproape insuportabila, dar ti-ar fi afectate simtul vazului si aptitudinile motorii.In plus, ai prezenta convulsii, tremor, ai avea dificultate in a citi si in a vorbi, ai avea stari severe de greata si dezorientare.
Nu este posibil sa fii bine, sa mergi la culcare si dimineata sa nu te mai trezesti din cauza unei hemoragii cerebrale.

89 răspunsuri:
| Radandam explică (pentru Floridori):

Atunci mai fac un CT cu substanță de contrast laughing laughing

| Floridori a răspuns (pentru Radandam):

laughing laughing laughing si daca iese totul in regula, faci cinste cu un suc pentru suportul moral laughing laughing laughing

Sigur ca dalaughing laughing dar azi e sâmbătă, și la privat pot face tocmai luni, pana atunci ma pot duce dracu laughing laughing laughing

Nu prea ai sanse sa mergi pe taramul lui Lucifer curandwinking

Deci chiar crezi ca nu am nimic?

Asa, telepatic, e greu de spus happy Dar dupa rezultatele acelui CT si dupa lipsa simptomelor, cred ca nu ai nimic ingrijorator.

M-aș duce mâine dimineață la spital, dar nu știu, ca nu am cum sa cer eu RMN sa îmi facă laughing laughing probabil ma duc acolo și nu îmi face RMN și îmi dau drumul.PnM, e prost în weekend, dacă era cursul săptămânii puteam, dar pana luni sa nu fie tarziu

Nu cred ca e tarziu nici luni si nici peste o saptamana sau un an.Cel mai probabil, rezultatele vor fi identice cu primele.
Dar daca numai asa vei reusi sa te linistesti...

Lipsa poftei de mâncare este un simptom al cheagului de sânge? Ca de când m-am lovit de atunci am mâncat zilnic foarte puțin, aproape deloc. O fi pe baza de stres ca ma gândesc non stop acolo?

Lipsa poftei de mancare nu are legatura.
Poate fi din cauza anxietatii pe care ti-o provoci gandindu-te la asta in mod constant cu teama.In plus si medicatia poate influenta.

Am înțeles. Încă puțin și deja e duminica, mai rămâne o zi și fac angio rmn sa ma linistesc puțin laughing laughing

laughing Daca supravietuiesti pana luni, sa nu uiti sa ne spui si noua cum a iesit.
Exista 2 optiuni.Ori iese bine si va trebui sa faci cinste, ori nu iese bine si o sa imi iau injuraturi si blesteme laughing

Deci ai suspiciuni ca nu ar ieși bine, deci ma speri deja laughing))))))

laughing Nuuu.Numai ca uneori am un simt al umorului mai negru big grin

Ah, era sa îmi stea inima în loc, și asa sunt speriat, aștept sa vina ziua de lunilaughing laughing

Ohhh, scuze laughing Nu am avut intentia asta.

Gata, încă sunt viu. Încă 24 de ore sa ajung la rmn laughing

Buna dimineata!
Ai decis pana la urma daca il faci cu angiografie, adica sa vezi si vasele de sange?

Da, rmn cerebral+angio. Doar ca îl fac fără substanța aia de contrast ca trebuie înainte niște analize de sânge nu știu cum... Si pnm, un RMN cerebral+angio trebuie sa vadă vasele de sânge, e de 3 ori mai scump decât un CT, ar trebui sa fie bun zic eu

Substanta de contrast folosita la aceasta procedura este nonalergogena, deci nu inteleg de ce ar trebui analize inainte.
In cazul celorlalte proceduri, se foloseste o substanta de contrast pe baza de iod, deci are sens...
Ma rog, intrebi si vezi tu maine.

Întreb la clinica îți dai seama. Eu știu ca parca trebuie ceva analiza pentru funcția renala și creatinina parca sau nu știu. Întreb oricum. Oricum ar fi, tot fac și cu și fara

Da, trebuiesc aceste analize daca substanta de contrast este pe baza de iod.
In cazul angio-RMN nu se foloseste o substanta de contrast pe baza de iod, ci una paramagnetica, numita gadolinium.De aceea, aceasta procedura poate fi facuta de un mai mare numar de persoane cu diverse probleme si conditii, inclusiv femeile insarcinate sau persoanele cu insuficienta renala.

Intreaba acolo si daca folosesc aceasta substanta de contrast, atunci nu iti trebuiesc analize suplimentare si faci din prima cu.Asa stai 100% linistit dupa si cheltuiesti bani o singura data.Ca parca vad ca daca faci fara, oricum vei sta din nou ca pe ghimpi dupa laughing

Vad ce o sa îmi spună acolo laughing laughing Teoretic na, dacă unii zic ca un simplu CT nativ e suficient, îți dai seama ca un angio rmn e mult mai bun. Vad mâine dimineață când sun la clinica

Eu ti-am spus despre diferente, inclusiv in cazul substantei de contrast ca dupa aceea sa nu zici ca nu ti-am spus. big grin
Da, este suficient un CT in cazul asta, dar daca tu nu te simti impacat...

Nu prea ma simt împăcat... rolling on the floor

| Fatamuntilor a răspuns:

Haisa iti spun ceva!
In urma cu 4 -5 ani, tata a avut un accident.Am fost impreuna cu el si cu nepotii la padure. Terenul era alunecos si destul de inclinat..Ne strigam tot timpul ca sa nu ratacim, desi ne-am dat intalnire la o anumita ora la masina.Deodata nu il mai aud, nici la telefon nu raspunde.Ca dupa aia sa aud sirenele salvarii si a politiei.Mi-a trecut prin cap tot felul si am alergat spre salvare. Tata se rostogolise vreo 200 de metri la o inclinatie de 60 de grade..Acolo i-a ingrijit ranile,ceva zgarieturi, la spitalul orasenesc i-a cusut urechea, iar la cel judetean i-a facut CT, fara leziuni importante.A stat o saptamna in spital, si vreo doua acasa in recuperare.Am uitat sa precizez ca avea 82 ani pe atunci.
Si atunci si acum e foarte activ!

| Radandam explică (pentru Fatamuntilor):

Ar trebui sa fie încurajator? laughing

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Radandam):

Eu zic ca da!
Daca tata nu a avut urmari la anii lui, precis apuci pensia si cel putin 20 de ani dupa!rolling on the floor
Banuesc esti tinerel!

| Radandam explică (pentru Fatamuntilor):

Am 20 de ani, dar pnm, poate mi s - a format vreun cheag de sânge la cap, și pot sa mor sau sa intru in coma și nu mi se mai face nimic