anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa ma duc la medicul de familie sa ii aduc la cunostiinta ca am probleme cu menstruatia (intarzie de ceva vreme). Tin sa precizez ca am facut cateva teste de sarcina si au iesit negative. Ce i-as putea zice? Imi e rusine oarecum de ce se v-a intampla si ce imi va zice.
Daca aveti alte sfaturi,sunt bine venite, in afara de consultarea unui medic.
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Ţi-am răspuns şi la întrebările anterioarewinking

Am înţeles că ai 18 anişori, dar bănuiesc că eşti elevă ( încă ) în clasa a 11-a sau a 12-a happy
Dacă nu vrei să mergi la medicul de familie, atunci poţi merge şi la medicul de la Cabinetul Şcolar!
NU trebuie să le dai prea multe explicaţii, nici măcar NU trebuie să le spui că ai făcut sex ( neprotejat, bănuiesc ) sau că ai făcut teste de sarcină :*
Le spui doar că ţi-a întârziat menstruaţia şi NU e normal & CERI o Trimitere la ginecologie!

Apropo : Dacă vrei să mergi la un cabinet/clinică "privat/ă", NU ai nevoie de Trimitere, dar trebuie să PLĂTEŞTI consultaţia în jur de 100-150 lei ( + eventual şi analizele/investigaţiile pe care ţi le recomandă )!
Dacă vrei să mergi la un cabinet/clinică "de stat", atunci ai nevoie de Trimitere, dar NU trebuie să plăteşti nimic happy

Toate cele bune şi multă sănătate!

5 răspunsuri:
| deea400 a răspuns:

Dar esti la inceput? Ca daca da atunci e normal dar daca nu atunci poti intreba o prietena ca poate si ea a trecut prin asta.Dar nu stiu ce sa zic prea multe daca nu e prima varianta
(daca e la inceput).Imi pare foarte rau sad

| evievelina12 a răspuns (pentru deea400):

Nu,nu sunt la inceput.Mi s-a mai intamplat odata asta.
De data asta imi e chiar frica sa nu fie o sarcina ascunsa, sau alt ceva. Nu am idee

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Dacă mai ai nevoie de alte sfaturi/informaţii şi ţi-e jenă să discutăm aici detaliile, poţi să-mi trimiţi mesaj privat :*

| evievelina12 a răspuns (pentru bursuc001):

Iar cu trimitere de la medicul de familie, cam cat m-ar ajunge consultatia?

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru evievelina12):

Dacă eşti elevă/studentă, atunci ai Asigurare medicală GRATUITĂ!

Cu Trimitere poţi merge la un cabinet/o clinică "de stat" sau la una privată care are Contract C.A.S. şi NU plăteşti nimic!
Atât consultaţia ginecologică, cât şi analizele/investigaţiile recomandate sunt gratuite ( ele se decontează de C.A.S. )!
De asemenea, şi dacă vei primi Trimitere la endocrinolog, pentru consultaţie & dozajul hormonal, vor fi gratuite!

Dacă mergi la un cabinet/o clinică "privat/ă" care NU are Contract C.A.S., atunci vei plăti consultaţia ginecologică în jur de 100-150 lei ( în funcţie de localitate, cabinet, medic, etc. )!
De asemenea, la multe astfel de cabinete, va trebui să plăteşti SEPARAT şi analizele/investigaţiile recomandate :(

Spre exemplu :
* o ecografie ovariană ( pelvină sau transvaginală ) = între 100-200 lei
* o „Ecografie sarcina incipienta < 10 saptamani" = până în 200 lei
* Consultatie ginecologie = 140 lei
* Consultatie de control obstetrica-ginecologie ( consultaţie secundară/ulterioară ) = 70.00 lei :
* Consultaţie endocrinologie = 80-200 lei
* analizele sanguine pentru endocrinologie/dozajul hormonal ) = în jur de 40 lei fiecare...
https://www.sanador.ro/policlinici/preturi/

Deci, per total, te poate costa chiar şi 500-800 lei – asta FĂRĂ tratament :(