| aspire7 a întrebat:

Vroiam sa va intreb:Este normal in regula daca beau o cafea pe zi? Am 17 ani ma trezesc de luni pana vineri la 6:10 si ma culc la 22:00, ma refer poate avea consecinte cafeaua?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Tess a răspuns:

Cafeaua ajută creierul să se concentreze. Ridică umorul, întăreşte imunitatea. Este foarte bine o cafea pe zi, dimineaţa, dar niciodată pe stomacul gol. Mănâncă măcar un biscuite/o felie de pâine/o banană. Evită, pe cât posibil, cafeaua de la maşinile automate. Conţine foarte mult zahăr şi alte substanţe chimice.

7 răspunsuri:
| mona a răspuns:

O cafea [naturala] e chiar recomandata, nu iti face rau

| Alex1997fun a răspuns:

Chiar azi am scris o lectie despre asta
Cafeaua contine cofeina, iar cum au spus si altii in cantitati mici ajuta creierul sa se concentreze si iti da un plus de energie.
Daca o bei in cantitati foarte mari(gen cum bei coca-cola cu paharelelaughing nu cu ceasca, pot aparea mutatii la unele gene din corp.Deci in cazul tau.cafeaua nu poate dauna.

Sper ca te-am ajutat

| Azµre a răspuns:

1 pe zi nu are atât de mari consecințe, asta dacă știi că nu suferi de tensiune arterială.

| catablondu a răspuns:

Buna, nu cred ca are nici un efect negativ. Eu beau 2 cafele pe zi, uneori chiar 3. Asta nu inseamna ca recomand consumul excesiv, dar daca nu simti ca te deranjeaza, ca iti face rau, e in regula.

| AliceThai a răspuns:

Nu, daca nu faci exces.

| marcous a răspuns:

Da, poate da dependenta psihica.

| Intrusion a răspuns:

Pentru tine baiat de 17 ani sa doarma 8 ore si 10 min. staruite sa bei cafeaua minimum cu 4 ore inainte de a te culca.