| Mariaa121 a întrebat:

Buna și la mulți ani!
Am și eu o mare problemă.
În urma cu 2 luni si ceva, am luat escapelle, iar după o saptamana am inceput să am stari de rău și de anxietate. La facultate am făcut un atac de panică. Eram și supărată în acea perioadă pentru că nu am mai luat bursă, era și stres acumulat, si din senin, eu care de obicei mă stăpânesc mult mai bine, am fost down de atunci.
În continuare, mă apucă o panică când trebuie să merg la facultate, sau în oraș, de nu mă vad. Ma.simt efectiv ca si cand as fi blocata ca ceva rau s ar intampla daca merg acolo, dar de fapt nu e asa... Nu știu ce sa mai fac, vreau să îmi revin, și sa nu mai am aceasta teamă nejustificata. Mă ia cu ameteli, tremor, plans, de toate.
La psiholog nu am cum să merg, din cauza lipsei de bani, și chiar dacă mă înconjor cu prieteni, tot nu îmi revin, efectiv mintea e blocată pe ceva negativ.
Vreau să mă ajute cineva cu sfaturi, orice

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Psihologul nu este medic --- du-te la un psihiatru pentru un diagnostic sigur si tratament adecvat ( daca esti asigurata medical si daca psihiatrul recomanda, sedintele de psihoterapie sunt gratuite)

| andreeahello a răspuns:

Am avut aceeasi problema, am mers la psihiatru, mi-a prescris niste antdepresive usoare si acum nu mai am nimic. Nu sta asa, du-te la psihiatru

| nicusor222 a răspuns:

Pai ti le faci cu mintea ta singura.
Trebuie sa nu gandesti trecutul si viitorul, trecutul e mort si viitorul nu exista, e absurd ce gandesti tu.
Traieste prezentul, gusta viata asa cum e si nu o judeca, gandi ca asa se ajunge la atacuri de panica
Nu lua pastile de asa ceva, ca dai in nebunie si nu iti fac bine.
Ramai prezenta in ceea ce faci, priveste viata si nu o gandi, prezentul exista, trecutul si viitorul nu exista.
Asa ca termina ca nu isi are rostul ce faci tu.
Ridica capul sus, cand vine un gang negativ, il observi si nu il dezvolti, el va pleca.
Gandurile mor in prezent, nu pot sa stea.
Fi atenta cannd mergi, mananci, faci dus etc, fi total prezenta acolo, simte tot si nu gandi nimic.
Viata nu e in proiectiile tale mintale, tine minte asta.
Viata exista acum in fata ta, cand citesti mesajul meu, ai fost presenta? sau ai gandit iar prosti.
Asta e, citesti acum, trebuie sa fi prezenta aici, fara gandire din minte.
Nu e bine sa te iei cu memoria ta la trante si sa incepi sa o judeci, nu face asa ca te iei la bataie singura, te invinge creierul si de aia te intrebi ce ai de esti molosita, transpirata si epuizata.
Viata nu ti-e data sa o gandesti si doar sa o traiesti.
Restul e absurd ce faci. Numai bine.

| nicusor222 a răspuns (pentru andreeahello):

Draga mea adnreea, multi sunt asa ca tine.
Crezi ca daca te duci acolo rezolvi ceva?
Iti spun eu care e treaba.
Psihologia. Daca gandesc fondatorii psihologiei nu avem ce invata de la ei, ei au recunoscut ca nu au putut sa isi trateze propria lor anxietate.
Psihologia, se fac exercitii re relaxare si se dau calmante.
Dar nu uita, ca daca capul tau e tot cu ganduri si nu te reglezi singura nu ai rezolvat nimic.
Psihiatria? OK
Acolo se da pastile de asa ceva.
Acolo pastilele sunt pe viata su pe o perioada indelungata, tu nu rezolvi nimic decat sa stai "drogata" in acele pastile.
Cine zice ca iti poate vindeca ce ai tu cu pastile sa il scuipi si sa ii spui ca habar nu are ce e de el.
Pastilele date si toate de pe lumea asta iti amelorieaza gandirea da nu o va vindeca NICIODATA.
E fix ca o durere de masea, iei pastila sa iti calmeze durerea, dar niciodata nu iti repara caria.
Iar tu cu toate pastilele tele nu rezolvi nimic, odata ce le intrerupi posibil sa o iei si mai puternic, ca devi dependenta.
Tine minte un lucru.
O gandire buna nu are nevoie de asa ceva, singura poti sa depesesti asta prin ce am scris eu mai sus.
Asta e cel mai bun remediu, 80 % din persoanele cu inima nu au porobleme, au atac de panica si cand pleaca la control inima o ia razna si au pastile poate pe viata.
Citeste mesajul meu de mai sus si tu, incercati sa ganditi si sa faceti ce am spus. Lasa pastilele. Numai bine.