| xrapalexx a întrebat:

Buna, stie cineva ce inseamna rezorbtii osoase arc costal posterior ix dr? E rezultat la radiografie zona torace osos

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Buna!
Nu cred ca scrie "ix" ci "IX", adica numarul 9 in cifre romane. Daca nu este asa, te rog sa ma corectezi.

Resorbtia osoasa se refera la scaderea consistentei osului din cauza pierderii continutului organic sau mineral.
In cazul in care am dreptate in ceea ce spun in prima parte a raspunsului si ceea ce scrie este "IX", atunci este vorba despre coasta numarul 9, dreapta (dr).

18 răspunsuri:
| xrapalexx explică (pentru Floridori):

Da, e IX scuze
si asta are tratament sau...
Doar daca stii te intreb, sunt curioasa si aflu ce inseamna abia pe 18 si n am rabdare

| Floridori a răspuns (pentru xrapalexx):

Acesta este doar efectul unei afectiuni.Tratamentul se da pentru afectiunea respectiva care a cauzat resorbtia osoasa.

Am inteles, poate sunt anemică sau nu stiu.
Ideea ca e m-am dus la control din cauza ca aveam dureri in zona toracica si mnda
Multumesc pentru raspuns!

Anemia nu este una dintre posibilele cauze.Din moment ce exista si durere in acea zona, cauzele pot fi:
-osteomielita;
-sclerodermie localizata;
-scleroza sistemica;
-osteoliza;
-diverse afectiuni ale plamanilor care au generat complicatii;
-tumora osoasa primara.

Esti studenta la medicina sau?

Nu sunt studenta.Am terminat de ceva timp facultatea.
Sper doar ca nu te-am speriat insirand posibile cauze. Poate nu este nimic grav...

Pe mine m-a durut prima oara cand am ridicat vocea si m-a durut tare si m-a tinut ceva ore
si cand mai alergam...
si m-a tinut o dată cateva zile durerea tot asa dupa ce am avut o cearta, a doua zi nu puteam sa respir cum trebuie pentru ca ma durea si nici nu puteam sa stau aplecata sau pe spate, m-a tinut 3 4 zile durerea
Sau mult timp cand stateam pe spate intinsa simteam o greutate in zona toracica
dar acum mi-a trecut
M ai speriat putinlaughing) dar sper ca totul va fi bine!

Daca te-am speriat, pot retrage raspunsul laughing
Cauzele se stabilesc in functie de diversi factori: daca apar si alte formatiuni in zona, afectiuni pulmonare, se iau in calcul anumiti factori genetici etc. Ceea ce am scris eu este doar la nivel teoretic pentru ca am o alta specializare.Tu vei fi indrumata de catre medicul tau sa faci analize suplimentare, daca acestea vor fi necesare si doar dupa aceea ti se va stabili un diagnostic.

Am facut si analize de sange, am fost la un medic reumatolog, prima oara la un cardiolog dar sunt ok cu inimalaughing
mersi de raspunsuri oricum ❤

Macar cu inima e totul bine happy
Cu mare drag! Sper sa fie totul in regula.
O seara frumoasa!

Mulțumesc, o seara frumoasă!?

Buna, daca mi au iesit la analize fosfataza alcalina si acidul uric scazute ce inseamna?
si colesterolul e 190, limita fiind 200

Fosfataza alcalina scazuta poate avea drept cauze o afectiune hepatica sau osoasa.
Avand in vedere ca deja stim ca exista o afectiune osoasa, daca esti la varsta menopauzei sau premenopauzei, atunci poate fi osteoporoza sau oricare dintre afectiunile enumerate in mesajele anterioare, independent de varsta.
Acidul uric scazut poate fi pe fondul stresului, anumitor medicamente, printre care si banala aspirina, deci rezultatul poate fi relativ.Dar poate indica o gama mult prea larga de afectiuni, de la anemie pana la mielom.De aceea, acesta se interpreteaza de catre medic, mereu in contextul altor analize si examene.
Colesterolul este in limite normale.Stiu, atunci cand este aproape de limita superioara sperie un pic, dar daca ai mancat grasimi in saptamanile inainte de recoltare, este destul de normal sa iasa un pic mai mare decat de obicei.In plus este influentat de diverse medicamente, printre care, din nou banala aspirina.Chiar si asa este in limitele valorilor de referinta.

Am 21 de ani, nu iau aspirina
Multumesc de raspuns

Aspirina era doar un exemplu pentru ca este un medicament atat de banal, incat oamenii au impresia ca influenta este zero. happy
Este clar ca exista o anumita afectiune osoasa, dar varsta ta ma pune in dificultate pentru ca nu ma asteptam sa ai doar 21 de ani.
Problema cea mai mare o constituie faptul ca in continuare ramanem la aceeasi lista de afectiuni, adaugam si osteoporoza juvenila pe lista de posibilitati, dar varsta ta ma obliga sa fac un pas inapoi, pentru ca subiectul mi se pare mult mai delicat decat mi s-a parut initial.
Specializarea mea este cu totul alta si in afara de a-mi da cu parerea la modul general, nu mi se pare etic sa intru in mai multe detalii.Si nici nu sunt atotstiutoare.Nu am pretentia ca un chirurg cardiovascular sa stie ce este sindromul Capgras, dar nici eu, la randul meu nu as putea sa operez pe cord deschis.
Stiu ca poate fi frustrant sa nu stii ce se intampla cu corpul tau, dar mai este putin pana la consultatie.Cu siguranta vei avea niste raspunsuri mai concludente acolo.Iar daca nu, cel putin vei fi indrumata sa faci alte analize daca se vor considera necesare.

Da, asa este

Poate de aceea am avut mereu dureri si amorteala la incheieturi, etc,
Dar o sa aflu mai multe cand ma duc la control
N aveam rabdare si de asta am intrebatlaughing

Inteleg.Dar este dificil ca un psihiatru sa puna un astfel de diagnostic laughing
Mi-am dat cu parerea la modul general, atat cat ma pricep si mi se intinde plapumawinking
Mult succes si speram sa fie bine!