Da, e bine, nu o indeparta. Las-o acolo si, eventual, pune un plasture peste (sa nu o indepartezi cand pui mana pe ceva, cand te speli/dormi). Ai grija doar sa nu dai cu solutia respectiva pe pielea sanatoasa, pentru ca te arde. Eu obisnuiam sa pun putina crema de galbenele pe un betisor de urechi si sa dau de jur imprejurul negului, apoi puneam solutia (am folosit ceva diferit, nu mai stiu denumirea, dar am auzit si ca Verolit ar fi bun). Si sa nu incerci sa rupi negul pana ce solutia il usuca de tot. Sa citesti pe prospect sa vezi de cate ori pe zi si cate zile trebuie sa aplici.
Eu l-am tăiat deja deoarece se umflase foarte rau si nu mai puteam îndoia degetul, acum a rămas ca o rană care începe să se usuce.doar acolo unde a fost negul se mai vede un puct sau două mici negre, oare sa mai fi rămas vreo rădăcină? Si o sami iasă din nou?
Daca l-ai taiat, incearca sa nu aplic solutie peste pielea noua, pentru ca te va arde si rana nu se va vindeca asa. Negii se transmit daca ai o rana deschisa, si nu dispar daca ii tai. Iti recomand cand mai ai drum la medicul de familie (sau vreun parinte daca are mai curand) sa vorbesti despre asta cu el si, eventual, sa-ti dea o trimitere la dermatolog, care sa te sfatuiasca si sa-ti explice ce sunt negii si cum trebuie sa-i tratezi. Eu am patit sa pice, dar nu am avut grija sa pansez locul respectiv si au picat mai devreme, tot ada, au ramas puncte negre si dupa cateva luni au crescut la loc. Incearca sa nu mai faci astfel de lucruri si vorbeste cu medicul
Didi67 întreabă: