Nu i asculta pe cei care te indeamna sa mananci zahar, fast-food, grasimi trans si saturate, patiserie etc. Vrei sa te ingrasi sanatos si sa ai toti nutrientii necesari in corp, nu sa fii o,, skinny fat". Uite alimente perfecte pentru tine:
-oleaginoase (fructe in coaja, ca nuci), seminte, cereale integrale, ca ovazul
-proteine (lactate, carne slaba, peste, nuci, oua)
-multe fructe (atat crude, cat si sucuri si uscate)
-carbohidrati (mazare, fasole, varza, brocoli, linte etc)
-Grasimi bune (peste, avocado, nuci, masline, uleiuri vegetale)
Bineinteles ca o alimentatie echilibrata este formata din tot, dar cu masura. Produsele de patiserie, cele bogate in grasimi trans si saturate, fast-food, cipsuri, zahar trebuie mancate doar de placerea gustului, adica rar.
200 grame de alune si o tava de tiramisu zilnic + mancare gatita cu grasime multa si cu paine.
In 2 luni te faci tanc rusesc
Dar ma indoiesc ca poti manca atat de mult, cred ca ai un stomacel super micut, dupa 5linguri de mancare esti super satula.
Du-te la nutritionist. Astia chiar sunt seriosi cu shaorma si cu prostii pe aici. Alea poate te ingrasa, dar iti aduc si alte probleme de sanatate.
Prăjeli, dulciuri, prăjituri cu cât mai multă ciocolată albă, unt de arahide, etc.
Mananca dulciuri(nu in exces), fainoase, prajeli, fast-food.
Fa si miscare.Mananca seara, pe la ora 20.Mareste portiile de mancare.Sanatate!
Grasimea aduce cu ea urmatoarele probleme : varice, colesterol, probleme cu inima, tensiune arteriala, infundarea arterelor la nivelul capului ceea ce poate duce la atac vascular cerebral, probleme cu tiroida.
mai vrei?
mergi la sport, fara sa faci efort prea mare pentru ca ai totusi 14 ani si corpul e in formare, tonifiezi corpul si vei arata bine, nu este recomandat culturism cu greutati, ajungi sa faci mai mult rau decat bine.
Este normal sa arati asa la 14 ani, corpul tau se dezvolta. Poate la 18/19 o sa arati extraordinar si altele care de la 14 aveau sani mari si mai stiu eu la ce visezi tu, le atarna ca la babute. Asa ca fii tu fericita ca arati ca un copil pentru ca inca esti si nu te mai preocupa de aspectul fizic deocamdata.