Eu am avut acum câțiva ani niste senzații ciudate în piept și am fost la un internist pentru investigații.Am făcut ekg și a ieșit bun dar totuși mi-a dat calciu și magneziu.Am luat o perioada de 2 luni și după m-am simțit ok aproape 2 ani cu mici strangeri din când în când.Dar în urma tot asa a unor perioade stresante și obositoare am făcut o criza urata de inima (190 plusurile )pe care a reușit sa o potolească cu o pastila doctorii de la urgente.Pe urma am fost la cardiolog unde nu mi-a găsit nimic.A zis ca da, îmi sunt un pic mărite plusurile dar ekg-ul și ecografia a ieșit ok.Ca dupa sa am din nou o criza, de data asta cu plusurile ajunse la 220 și calmate cu adenozina la spital.Eh după asta mi-a ieșit tahicardie paroxistica ventriculara și la ekg și mi-a dat tratament (aspacardin și jumătate de concor).
Dar și mie mi-a spus ceva, ca trebuie sa evit stresul, nervii și oboseala pentru ca altfel pot apărea crize și peste tratament, iar dacă am mai mult de 2 crize pe an sa ma interesez la Cluj, Timișoara, București de ablatie pentru a-mi schimba calitatea a vieții.
Știu ca e greu și ca îți e frica de stările alea, sau sa nu pățești ceva ca e normal, și eu am frica de genul asta ca nu ai cum.Dar sfatul meu este ca în momentul în care te panichezi, sau ești pe punctul de a avea o criza sa te gândești ca în cel mai rău caz ajungi la medic și se rezolva.Chiar dacă ai trac de medic gândul ca nu ai cum sa mori o data ce ajungi la spital te va liniști.Plus de asta sa încerci cu exercițiile de respirație, eu facă asta.Cand te panicehzi sau ceva nu e în regula cu inima ta,încerci sa îți iei gândul de la faptul ca mori,sa iti păstrezi o gândire pozitiva ca totul se va liniștii, sa inspiri pe nas numărând pana la trei, si sa expiri pe gura tot numărând pana la trei.Te poate ajuta și sa te uzi cu apa rece, sa ți picioarele ridicate la nivel cu inima pentru circulație, sa pui gheata după cap, sa îți masezi ochii în timp ce ii ți închiși.Eu am încercat și o data am reușit eu sa opresc o criza de tahicardie acasă.
Netratată, aceasta poate cauza complicații serioase precum: infarct, accident vascular cerebral sau chiar deces.
Deci...
De obicei nu
https://www.doc.ro/sanatate/tahicardia-sinusala-cauze-simptome-si-tratament
Deocamdată nu există studii care să ateste faptul că tahicardia sinusală poate să conducă la deces sau la dezvoltarea de alte boli ale inimii, însă ea este într-adevăr o afecțiune ce poate afecta în mod serios calitatea vieții dacă nu este tratată la timp.
https://www.cardioclinic.ro/boli/tahicardie-sinusala/
Tahicardia sinusala nu este o boala. Poate fi cel mult un semn al altei boli.
Tahicardia sinusala poate fi normala daca e cauzata de efort fizic, de stres sau de febra. In general, orice elibereaza adrenalina, cauzeaza tahicardie. In acest caz tahicardia este episodica.
Exista insa si o tahicardie sinusala patologica care apare atunci cand exista dereglari hormonale (hipertiroidism), hipoxie sistemica (adica lipsa de oxigen in tesuturi), anemie, boli cardiace (hiperexcitare nod, prolaps mitral etc.).
Eu sufăr de tahicardie paroxistica ventriculara și am tratament.
E o problema de sănătate indiferent ca e paroxistica,sinusala etc ce îți afectează calitatea vieții și pentru care e necesar sa iei un tratament.
Acum nu știu în ce stadiu ești tu, sau cât de grav ti-a spus ca este, dar medicul trebuie sa știe mai bine.
Mie una mi s-a spus ca nu mor neapărat de la ea, dar într-adevăr când am vreo criza de tahicardie trebuie sa iau doza dubla de medicament, în caz contrar sa merg la urgente unde mi se face injecție cu adenozina pentru ca nu e ok sa stai foarte mult asa. Orice criza de inima poate deveni fatala daca nu se face ceva la timp (o pastila, o injecție etc).Mie îmi cresc plusurile în câte o criza pana la 220.
Multumesc frumos pentru raspuns.Eu am fost diagnosticata cu tahicardie sinusala în urma unei perioade stresante și atacuri de panica repetate.In plus aveam o carenta foarte mare de calciu pe care a descoperit-o domnul cardiolog la cabinet. După ceva timp mi am făcut și analizele toate bune in afara de o carenta foarte severa de vitamina d.In urma vizitei la doctor mi-a dat concor2.5 mg și cam atât.In rest totul bine în legătură cu inima din câte am înțeles.Intra adevar vizita la acel domn m-a calmat, dar de atunci am rămas eu fixata pe asta și sunt cam ipohondra uneori și dacă ma doare ceva gata deja o iau razna.In plus am ajuns asa de obsedata de chestia asta încât și când fac un efort fizic( de ex urc scarile) și începe sa îmi bata foarte tare inima deja ma sperii.
Mulțumesc pentru răspuns.Mi am făcut analizele la ceva timp după ce am fost diagnosticata și totul bine.Nu am probleme cu tiroida sau altele.In schimb aveam o carenta foarte mare de calciu descoperita de cardiolog și o carenta severa de vitamina d descoperita la analize.Nu știu dacă și asta poate fi un factor și declanșator, dar într adevăr atunci când am fost diagnosticata treceam printr o perioada stresanta și aveam atacuri de panica repetate.
MiryamDeniz întreabă: