Foarte multa lume se confrunta cu căderea parului. E și sezonul rece, lipsa mineralelor din organism își spun cuvântul.Nu mai folosi șampoane deoarece cauza este interioara, ai o carenta de vitamine(vitB12, B6), sau poate ai probleme cu tiroida. Mie mi-a căzut aproape tot parul anul trecut, am fost la medic și mi-a recomandat sa iau un complex de vitamine (Centrum de la A la Z) ai după vreo 3 luni căderea s-a estompat.
Nu am probleme cu tiroida. M-am gândit și eu și am făcut analize dar nu am. Iau de mult vitamine din gama B+vitamina C, zinc și fier...
Nu știi altceva? Un ulei ceva ca la vitamine iau la greu...
Nah eu ma mai clateam cu ceai de rozmarin pe cap, cică e bun pentru regenerarea parului... Trebuie sa iei un complex care conțin toate vitaminele. Parul poate cădea nu doar din lipsa de B, C, poate sa fie o deficienta de zinc, fosfor, fier. Ia complexul care cuprinde toate vitaminele și o sa vezi ca o sa te ajute enorm
Mulțumesc!
Esti studenta la medicina. Ar trebui sa stii ca românii iau vitaminele degeaba. Este foarte greu sa ai carente de vitamine in Romania (daca nu ai o dieta unilaterala).
Minerale: daca bei doar apa plata, da ar ajuta niste pastile cu minerale. De exemplu SIS Science in Sport. Dar si cafeaua e plină de minerale.
Știu asta dar deja nu știu ce sa mai fac.
Nu prea beau cafea...
Am fost la dermatolog și mi-a zis ca e normal sa îmi cada părul(de la stres a zis)Mie nu mi se pare ca e normal ca nu asa am învățat. Îmi cade parul... câte 2 pumni când ma piaptăn
În plus mananc sănătos...
La analize totul a fost ok. Nu am deficiență de nimic. Doar vreau cumva sa nu mai am părul așa și deja chiar nu mai știu ce sa fac.
Minoxicapil https://shopfiterman.ro/ingrijire-personala/gama-minoxicapil
https://www.farmec.ro/par/anticadere
Nu strica o deparazitare interna.
Hello. Nu am viermișori dacă la aia te referi. Am făcut toate analizele. Cică am parul asa de la stres da na. Nu am nici un parazit în corp, dar mulțumesc.
Nu e nimic rusinos, sa stii. Daca intri in contact cu copii, aia e.
Si din pacate nu ies la analize.
Ti-am facut o recomandare, tu faci cum crezi.
Știu ca nu este rușinos. Dar am făcut toate testele:urina, sânge și fecal și peste tot a ieșit negativ la paraziți.
Mulțumesc oricum de sfat. O sa încerc
Eu am trecut prin cateva operatii si ma confrunt cu aceeasi problema. Medicul de familie mi-a dat sa imi fac analizele de B12 si D. Cred ca pot fi si probleme hormonale.
Pe mine m-a ajutat mult Revalid (sampon, balsam, fiole si capsule). Fiole am luat o singura cutie.
Poti incerca si cu siliciu, gasesti la farmaciile naturiste.
Și eu am trecut printr-o operație dar în 2022. Era ceva minor deși aproape am murit fiindcă a explodat(apendicita)
O sa încerc ce ai zis. Vitaminele respective le iau de mult. Mulțumesc de sfat!
FCatalinf întreabă: