Da trebuie urgent vaccin anti tetanos, ce varsta ai? Azi ar trebui sa mergi la spital sună la 112 si vorbeste cu asistentele acelea, spune le ce ai pățit, multa sanatate.
@ CristiDinBucuresti anti-tetanos sau anti-rabic eu stiu ca cainii pot transmite rabie iar tetanosul este un microb de pamant, care se ia de pe corpurile ruginite.
Sincer, am 17 ani si la viata mea m au muscat doi caini, unul in clasa a 3a pe la spate, era vagabond si m-am dus de 5 ori la spitalul de boli infectioase sa fac vaccinurile alea, iar apoi cam dupa 5 ani m-a muscat cainele meu, un ciobanesc caucazian de brat, m-am mai dus de 2 ori la vaccin (se face de 5 ) am avut si copci si tot ce trebuie, dar la vaccin nu m-am mai dus, si treaba asta s-a intamplat acum 3 ani si nu am nimic). Acum nu prea dau eu la spital una doua mai ales acum cu pandemia, vezi la ochii, daca e adanca sau trebuie cusuta, ar trebui la spital, dar nu stiu cat de adanca poate fii daca blugii nu au nimic, alege singura dupa marimea rani. Daca e intre, cred ca poti sa te tratezi si cu o crema
Daca, cainele avea dinti din metal ruginit, atunci e anti-tetanos :D
altfel, ii trebuie vaccin anti-rabic
si DA, trebuie sa mergi sa il faci, oricat de mica e zgarietura, pentru ca nu tine mai mult de 2 ani maxim:
https://www.immunize.org/askexperts/experts_rab.asp