Tu si ceilalti oameni despre care spui ca au avut aceleasi simptome, ati mancat ceva din acelasi loc, ati baut apa de la robinet sau din fantana, ati fost in acelasi local la vreun eveniment? Oricum, este bine sa intrebati medicul de familie, macar la telefon.
Acum, pe timp de vara calduroasa, mancarurile se strica repede!
Cand inca nu erau frigidere, oamenii fierbeau supa/ciorba inainte de a o consuma. De asemenea, mancarurile de carne si de oua se incalzeau pe foc, pentru dezinfectare.
Acelasi reguli sunt valabile si acum: daca mancarea este lasata de pe o zi la alta (chiar si in frigider! ), este indicat sa fie fiert inainte de consum, mai ales daca contine oua sau carne!
Inainte de fierbere /consum, mancarea trebuie mirosita! Daca mirosul indica stricaciune, atunci mai bine se arunca aceea mancare!
Daca totusi am mancat ceva stricat si avem probleme la stomac (dureri, varsaturi), atunci incercam sa vomitam cat se poate de mult, o zi nu mai mancam NIMIC, doar bem ceai de MUSETEL fara zahar!
Doar a doua zi incepem sa mancam, dar doar dietetic (de post).
In 3-4 zile putem reveni incet la mancare normala.
Din ce secol sunt sfaturile astea? Totul devine mult prea steril si evident ca ne imbolnavim cand dam de ceva mai sanatos. Daca fierbi si iar fierbi nu mai beneficiezi de niciun nutrient, ci doar iti umpli stomacul.Nu am auzit in viata mea sa fierbi mancarea de la frigider sau ca se strica de pe o zi pe alta. Probabil asta e unul din motivele majore pentru care romanii sunt campioni la risipa alimentara.
La frigider totul rezista foarte bine intre 2-7 zile(sau chiar mai mult), in functie de tipul de mancare/aliment, daca stii ordinea corecta de asezare pe rafturi.Cei care inca au frigider din alt secol evident ca se trezesc cu mancare stricata.Iar pe timpuri oamenii stocau mancarea in pamant, in pesteri sau in rauri, o consumau pe loc sau o afumau, o conservau in borcane, o depozitau in camari etc.
Testul cu mirosul si gustul sunt sfante, chiar inainte de verificarea datei de expirare, pe care majoritatea nici nu o intelege si nu o interpreteaza corect.
Înseamnă toată lumea a fost la petrecerea lui Borcea! Și ăsta v-a lăsat gravide! Pe toate!
Daca mai multi aveti aceleasi simptome, ati mancat undeva ceva alterat sau infectat. URGENT la medic.
Ciupercii cu maioneza se prepara doar in cantitatea care se consuma in maxim 2 zile, chiar daca e tinut in frigider!
De fapt, ORICE preparat cu maioneza se consuma in 2 zile, fiindca este prepart cu oua.
Dar e valabil si la ciuperci (si la multe alte alimente, care se strica repede).
Daca se consuma stricate, simptomele sunt cele de infectie gastrica descrise in intrebare.