| Rockzstar a întrebat:

Bună TPU, acum câteva zile am vomitat, gen dimineața si după am făcut febra, am mai avut grețuri și încă am, mama are și ea aceleași simptome și au mai fost câteva persoane care i-au spus mamei ca au aceleași simptome, de la ce este? Dacă știe cineva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Smmo a răspuns:

Tu si ceilalti oameni despre care spui ca au avut aceleasi simptome, ati mancat ceva din acelasi loc, ati baut apa de la robinet sau din fantana, ati fost in acelasi local la vreun eveniment? Oricum, este bine sa intrebati medicul de familie, macar la telefon.

Bula
| Bula a răspuns:

Acum, pe timp de vara calduroasa, mancarurile se strica repede!
Cand inca nu erau frigidere, oamenii fierbeau supa/ciorba inainte de a o consuma. De asemenea, mancarurile de carne si de oua se incalzeau pe foc, pentru dezinfectare.
Acelasi reguli sunt valabile si acum: daca mancarea este lasata de pe o zi la alta (chiar si in frigider! ), este indicat sa fie fiert inainte de consum, mai ales daca contine oua sau carne!
Inainte de fierbere /consum, mancarea trebuie mirosita! Daca mirosul indica stricaciune, atunci mai bine se arunca aceea mancare!

Daca totusi am mancat ceva stricat si avem probleme la stomac (dureri, varsaturi), atunci incercam sa vomitam cat se poate de mult, o zi nu mai mancam NIMIC, doar bem ceai de MUSETEL fara zahar!
Doar a doua zi incepem sa mancam, dar doar dietetic (de post).
In 3-4 zile putem reveni incet la mancare normala.

| dullcat a răspuns:

De mers urgent la medic!

| sammie a răspuns:

S-ar putea sa aveti Covid.

| dullcat a răspuns (pentru Bula):

Din ce secol sunt sfaturile astea? Totul devine mult prea steril si evident ca ne imbolnavim cand dam de ceva mai sanatos. Daca fierbi si iar fierbi nu mai beneficiezi de niciun nutrient, ci doar iti umpli stomacul.Nu am auzit in viata mea sa fierbi mancarea de la frigider sau ca se strica de pe o zi pe alta. Probabil asta e unul din motivele majore pentru care romanii sunt campioni la risipa alimentara.

La frigider totul rezista foarte bine intre 2-7 zile(sau chiar mai mult), in functie de tipul de mancare/aliment, daca stii ordinea corecta de asezare pe rafturi.Cei care inca au frigider din alt secol evident ca se trezesc cu mancare stricata.Iar pe timpuri oamenii stocau mancarea in pamant, in pesteri sau in rauri, o consumau pe loc sau o afumau, o conservau in borcane, o depozitau in camari etc.

Testul cu mirosul si gustul sunt sfante, chiar inainte de verificarea datei de expirare, pe care majoritatea nici nu o intelege si nu o interpreteaza corect.

| gabicoo a răspuns:

Înseamnă toată lumea a fost la petrecerea lui Borcea! Și ăsta v-a lăsat gravide! Pe toate!

Bula
| Bula a răspuns (pentru dullcat):

Sfaturile astea sunt din secolul actual si cele precedente.
Mare pacat ca, lumea nu le invata de pe telefoanele "destepte"!
Din acest motiv, prostia doare si se plateste... scump!

| katin a răspuns (pentru Bula):

Aha! Ciuperci cu maioneza, lasate o saptamana la frigider.
Oare care va fi reactia celui care le consuma?

| katin a răspuns:

Daca mai multi aveti aceleasi simptome, ati mancat undeva ceva alterat sau infectat. URGENT la medic.

Bula
| Bula a răspuns (pentru katin):

Ciupercii cu maioneza se prepara doar in cantitatea care se consuma in maxim 2 zile, chiar daca e tinut in frigider!
De fapt, ORICE preparat cu maioneza se consuma in 2 zile, fiindca este prepart cu oua.
Dar e valabil si la ciuperci (si la multe alte alimente, care se strica repede).
Daca se consuma stricate, simptomele sunt cele de infectie gastrica descrise in intrebare.