| Lupisorand a întrebat:

Buna TPU, ajutati-ma va rog, dau funda!
Sunt baiat am 16 ani si mi-am facut analizele medicale si mi-au estit foarte bune si glicemia mi-a iesit 104, e normal mie in fiecare seara imi vina sa vomit si ma ia cateodata cu ameteala, o fi din cauza aia?
Diagnosticul asa mi-a iesit:
1.Gastroenterita Acuta
2.Greseli de alimentatie
3.Hiperuricemie
Ce este e rau? In fiecare seara imi vina sa vars si ma ia si cu ameteala si ziua nu prea am chef de viata, sunt moagar o fi din cauza acestor probleme? Si ce probleme sunt?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai scrie foarte clar ca ai "gastroenterita acuta" provocata de greseli de alimentatie.
Cu alte cuvinte, ceea ce mananci nu este sanatos si probabil nu respecti orele de masa.
Va trebuii sa intri pe o dieta de mancat sanatoasa si la ore fixe pentru a-ti regla stomacul si a scapa de gastroenterita.
Mergi la medic si vei primi tratament si indicatii asupra hranei si oerlor cum sa mananci.

| Lupisorand explică (pentru Violleta2022):

Si glicemia 104 e buna la 16 ani sau e rau

| Violleta2022 a răspuns:

Vad ca mai ai si Hiperurimie - corpul tau producand f mult acid uric, probabil pentru ca consumi foarte multa carne (proteina)
Esti in pericol sa faci guta, pietre la rinichi, diabet zaharat samd.
Tot hrana total incorecta este de vina, fiindca ai deja un inbalans mare si acum se pot declansa boli autoimune.
Consumul de cola mai poate afecta si el masiv rinichii.
O singura valoare de glicemie crescuta nu poate fii relevanta pentru a se stii daca ai sau nu diabet. Medicul de familie iti va da teste amanuntite sa faci.

https://ro.abchealthonline.com/......ent-causes

Mergi te rog la un medic gastro-entereolog sa-ti da tratament si lista cu ce ai voie sa mananci si ce nu, fiindca va fi un drum f lung de schimbari, si-ti va trebuii un regim alimentar strict ca sa revii din nou un om sanatos.
Sanatate maxima!