Diagnosticul tau se numeste SPASMOFILIE, adica deficit mare de calciu in organism.
Fac pariu ca esti slabuta, si nu prea iti place laptele si branzeturile.
Daca la 13 ani asemenea crize, atunci mai tarziu problemele pot fi si mai grave, mai ales ca esti femeie!
Calciul se poate introduce cel mai bine in organism prin produse lactate si lapte (naturale, bio) in cantitati suficient de mari, dar si legume si fructe care contin magneziu si fluor.
Ca urmare, in meniul tau trebuie sa fie prezent si consumat saptamanal cel putin 150-200 grame de cas /branza /telemea etc., respectiv zilnic cel putin o cana de lapte /iaurt de vaca sau de bivolita.
Pe langa aceste branzeturi, consuma si suc (din sirop) de coacaze negre, preferabil saptamanal cate 3-400 mililitrii., care va ajuta la fixarea calciului in organism.
Nu te speria, daca vei lua cateva kilograme pe tine si ti se vor ingrosa oasele. Acesta se va datora doar plusului de calciu, precum sa functionarii sanatoase a organismului.
Adică la modul ca, chiar nu pot respira, organismul meu primește foarte puțin oxigen, a 2 a ora puteam sa leșin.
Am patit si eu ca tine, tot pe la varsta aceasta. Raspunsul utilizatorului Bula este util si poti urma recomandarile sale.
Ce ai putea sa faci? Mergi la medicul de familie si povesteste-i. Eu am primit de la spital reteta cu tratamentul si m-am simtit mult mai bine. Am luat tonotil, calciu cu D3 si magneziu. Daca iei ce iti spune doctorul, mananci sanatos si dormi suficient o sa scapi de crizele de spasmofilie.
Vai de mine, stiu am patit si eu pe la varsta aia. Dar astia nu pot sa te duca la doctor, sau macar sa te ajute?
Si nu este din lipsa de lactate, iti zic sigur. Ci deshidratare, lipsa de apa. Trebuie sa bei multa apa ca sa poti sta in picioare. Si incearca sa mananci citrice, stiu ca au un gust oribil nici mie nu-mi placeau.
Eu sunt mai bine de cand am inceput sa mananc micu dejun imediat cand ma trezesc, si de cand am trecut pe regimu vegetarian si iau destule vitamine din mancare. Si da apa, sa bei apa. Eu mancam lactate destule, chiar multe, cand mi se intampla. Probabil omit eu sa mentionez verdeturile, mancarea de verdeata (mie nu-mi plac, eu le evit). Si trebuie sa stai zilnic la soare, ca si de acolo se iau vitamine.
Si incearca sa te calmezi, daca esti o persoana agitata.
Mie imi lipseau soarele si apa.
dobrin1019 întreabă: