anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 14 ani si am o mică mare problemă. Nu am cunostintele necesare sa ma diagnostichez,dar pot spune sigur ca cam am o problema cu nervii. Mă enervez din cele mai marunte lucruri,iar cand mi se intampla ceva mai deranjant simt ca o sa explodez,ma fac rosie la fața, imi simt vinele cum pulseaza si simt ca nu mai am aer. Poate e din cauza pubertății dar vreau tare mult sa rezolv problema acum pentru a nu avea consecințe in viitor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Asta este un tantrum de copil razgaiat, care vrea sa obtina doar ce vrea el si daca nu primeste atentie sau lucru repectiv, tipa, urla, tremura, face rau samd.
Acest comportment este specific copiilor care nu au primit educatie de la parinti si au fost lasati sa faca ce vor.
Va trebuii sa inveti sa te calmezi si sa-ti folosesti creierul, sa judeci inainte sa deschizi gurita sau sa te apuce crizele de nervi.
Nu cred ca vrei sa ajungi internat pe a psihiatrie, cu calmante care te transforma intr-un pampalau, nu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ești suspecta de epilepsie, mergi la medicul de familie

| Dana2103 a răspuns:

Exista psihiatrie infantila.

| Dana2103 a răspuns:

Nu este epilepsielaughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Dana2103):

Nu este, am zis așa că să meargă la doctor sa trateze boala până nu ajunge într-un stadiu mai grav, e ceva psihologic eu de fapt i-am vrut binele.așa fac multi nu se duc la doctor decât în unele cazuri când boala o devenit cronica... Eu ii doresc multă sănătate și să se ducă la medic sa nu amâne, cu bolile astea nu te joci.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Probleme cu nervii sunt mostenite genetic semeni cu mama ta sau cu bunicii din partea mamei sau tatalui, intreaba o si pe mama ta si sigur vei afla istoricul familial, poate si tatăl tau era sau este o fire vulcanică se enerveaza repede, sau mama ta, si in cazul acesta ai mostenit de la ei. Singura solutie sunt sedinte la psiholog dar costă mult si nu se rezolva cu o sedintă, sau auto control sa te linisteti tu sa te autocontrolezi cand simti ca te enervezi sa vezi din ce cauză, sau te enervezi brusc din senin fara vreun motiv real? Poti incerca pastile nervo calmin poate te ajută nimeni nu poate rezolva aceasta problemă decît tu.