| Valentina400 a întrebat:

Am 15 ani si doar 1.50 înaltime.Mentionez ca nici parintii mei nu sunt inalti, mama avand 1.54 si tata 1.64, deci cred ca este genetic... Vreau sa cresc in inaltime cam 10 centimetrii, stiind ca acest proces de crestere se termina in jurul varstei de 16 ani la fete! In acest caz,vreau sa va intreb:
-Sportul chiar ajuta pentru a creste in inaltime?
-Daca da,ce sporturi pot practica acasa,in afara de basket si inot?
-Pastilele cu hormon de crestere ajuta? Trebuie luate neaparat cu sfatul medicului? Ma expun la un risc mare daca le iau fara sfatul medicului?
-Necesita vizita unui medic endocrin,chiar daca stiu ca aceasta "problema" este genetica?
Va rog sa ma ajutati

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| TsunamiiiYay a răspuns:

Cred ca pentru asta ar trebui sa intrebi un medic, tine de multi factori. Sau chiar parintii tai. Eventual cauta problema asta pe google, poate altii au primit un raspuns concrethappy

| Valentina400 explică (pentru TsunamiiiYay):

Multumesc,dar toate celelalte raspunsuri nu sunt asa de concrete, de aceea am si pus aceasta intrebare!

| Adry05 a răspuns:

Cam tarziu te-ai trezit cu crescutul.
10 cm slaaabe sanse spre imposibile sa mai cresti. Poti incerca totusi cu basket si inot + tractiuni, sarituri, intinderi. Cam astea favorizeaza cresterea dar nu te astepta la rezultate wow.
Mai ajuta si sa dormi fara perna

| Valentina400 explică (pentru Adry05):

Cresterea la fete se opreste in jurul varstei de 16-18 ani
, deci mai este timp

| Adry05 a răspuns (pentru Valentina400):

OFicial, dar unele pot sa se opreasca si la 14-15 sau pana la 16-18 sa mai creasca maxim 3 cm daca si-au avut deja perioada majora de crestere