Întrebare recomandată | Anonymus5 a întrebat:

Bună TPU, am 16 ani și mi-am achiziționat lentile Carl Zeiss și rame,de la o optică.Am Astigmatism miopic(defect de vedere) și doresc sa va cer părerea,sunt de calitate lentilele Carl Zeiss,cum pot verifica dacă lentilele primite sunt chiar Carl Zeiss,și nu altceva, gen chinezești? Și dacă -(minus)0.5 este un defect de vedere considerabil. Orice părere e binevenita, mersi happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Da, lentilele sunt de calitate. Defectul de vedere este minor, daca era mai mic probabil ca nu primeai ochelari. Nu stiu cum poti verifica daca lentilele sunt originale.

| neutrino a răspuns:

Multe centre vand aceste lentile, care de fapt sunt numai in acte, practic sunt rusesti sau chinezesti. Mergi la un alt centru si cere si parerea celor de acolo. Singur/singura nu ai cum sa-ti dai seama.

| Anonymus5 explică (pentru neutrino):

Tind totusi sa cred ca sunt originale, fiindca prezinta pe alocuri diferite stickere cu Carl Zeiss dar si diferite pliante.

| NARCISRARES a răspuns:

BUna au pe una din lentile dreapta parca in partea de jos dreapta un cerc care se vede incrustat in lentila. Asta cand o privesti la lumina soarelui, ..sau marog la lumina. Si in primul rand Carl Zeiss ----Jena. Fabrica nemteasca tot nemteasca ramane. O seara buna